Wat is 'aanrechtsubsidie' en hoe werkt het?

-

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je als getrouwde vrouw geen betaalde baan hebt,dan kun je deze toeslag aan vragen. Deze bedraagt 168,00 euro per maand,als ik het goed heb. Toeslag niet werkende partner, heet deze vorm van subsidie. Doen je hebt er recht op.

De 'subsidie' is de heffingskorting die je per maand kan worden uitbetaald door middel van een voorlopige teruggaaf. Vereisten zijn wel dat de man niet teveel verdiend. een proefberekening doe je bij de bron. Toegevoegd na 1 minuut: Bron was verkeerde jaar

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/particulier/...

Het gaat hier om de algemene heffingskorting, die bij iedere belastingplichtige in Nederland van de belasting wordt afgetrokken. Als twee mensen fiscaal partners zijn, en één van de twee niet of amper geld verdient (en dus ook geen belasting betaalt) dan mag deze heffingskorting toegepast worden op basis van het salaris van de partner die wél werkt. Anders dan bij het normale overhevelen van aftrekposten naar een partner, wordt de heffingskorting niet in mindering gebracht op de belasting die de meest verdienende parter betaalt, maar in de vorm van een negatieve belastingaanslag uitbetaald aan de minst verdienende partner. Aangezien het meestal om getrouwde stellen gaat, en de minstverdienende partner meestal de vrouw is, wordt ook wel gesproken van 'aanrechtsubsidie' of 'huisvrouwensubsidie'. De vrouw krijgt immers gratis geld van de belastingdienst omdat ze niet werkt. Overigens wordt deze regeling sinds 2009 afgebouwd, om deze huisvrouwen te stimuleren wél zelf te gaan werken.

T,sja alles wordt minder. De fiscus hanteerde een belastijngvrije voet van ca 17000 gulden.Jaren 90. Voor een (echt)paar. Dat was volgens de politici , discriminatie van de vrouw. Moeten we vanaf. Man arbeidskorting.Vrouw haar eigen deel. Bokken van de schapen scheiden.Wordt het eenvoudiger om de volgende kortingen door te voeren. Gewoon een ordinaire bezuiniging. De huisvrouw. Is de belangrijkste figuur in ons maatschappelijk stelsel. Het is de BASIS.Zij zorgt voor: Nieuw leven.Voor politici ,economen ,is dat consument. Zij heeft slechts nodig: Tijd om te baren Tijd om op te voeden. Dit naast haar omvangrijke taak als huisvrouw. En respect! Niemand die haar na kan doen. Iemand die het woord aanrechtsubsidie gebruikt, en daar door de basis van onze samenleving aantast, is kortzichtig of geintroctineert. .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100