Hoe gaat het in zijn werk als je gearresteerd wordt voor een niet al te zwaar vergrijp, bijvoorbeeld verstoring van de openbare orde?

Ik bedoel hiermee de praktische gang van zaken; is het waarschijnlijk dat je een nachtje in de cel moet doorbrengen, word je verhoord, moet je een blaastest doen? Op welk moment en door wie wordt het proces-verbaal opgemaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De vraagstelling kan nogal abstract uitgelegd worden dus ik hou het enkel bij verstoring van de openbare orde. In dat geval kan u maximaal 6 uur, de tijd tussen 0.00 uur en 09.00 uur niet meegeteld) worden opgehouden voor onderzoek. Daarna zal u met proces-verbaal worden heengezonden daar er voor deze overtreding geen rechtsgrond is om u langer op te houden voor onderzoek. Komt uw identiteit in de 6 uur niet voldoende vast te staan kan de politie de 6 uur voor onderzoek nog eenmaal verlengen. De politie maakt vervolgens proces-verbaal op en legt deze voor bij justitie. In geval van een 'kale' verstoring openbare orde (geen rellen, vernielingen, eerste keer etc) zal dit een geldboete inhouden.

Als je iets hebt gedaan waar je niet voor in de gevangenis hoeft te zitten, bijvoorbeeld iets stelen, is de kans groot dat je een taakstraf krijgt van ve uren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100