Betapt op diefstal maar geen boete of politie, alleen winkelverbod. Kan ik nu wel een VOG krijgen?

Hallo

Ik heb een enorm grote fout begaan. Ik had in de jumbo twee maaltijdsalades in mijn tas gedaan met de instelling om deze te stelen. Ik wou hier echter niet mee door gaan en wou deze ongezien weer terug leggen maar voordat ik dat kon doen werd ik betrapt, nog in de winkel. Had officieel nog niks gestolen.
Er is geen politie bijgekomen, ik heb geen boete gekregen, alleen een winkel verbod voor een jaar.
Nou zij ik graag willen weten of de politie hiervan ook op de hoogte gebracht word of niet? Ik werk als verpleegkundige en moet daar om een VOG aanvragen, krijg ik deze nu nog wel en krijg ik nu ook iets van een stafblaf?

Ik weet dat het ongelofelijk dom van mij is en ik heb enorm veel spijt van dit voorval.

Toegevoegd na 3 minuten:
Ik heb geen schriftelijk bewijs dat ik een verbod heb. Heb alleen mijn naam op een formulier gezet en verder niks en ben vervolgens de winkel uit gegaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Strikt genomen heb je ze niet gestolen. Je hebt je alleen niet gehouden aan de winkelvoorwaarden van het bedrijf (winkelen met winkelwagen bijv.) Dat deugde natuurlijk ook niet. Gestolen heb je de producten pas wanneer je zonder de desbetreffende goederen te betalen de winkel verlaat met medeneming van de goederen. Kortom, ik zie geen problemen met een eventueel VOG.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100