Waarom is camerabeveiliging illegaal?

Mogen mijn eigendommen vernield worden, en moet ik lijdzaam toezien en telkens voor de schade opdraaien, terwijl ik kan aantonen wie de schade heeft aangebracht?

Toegevoegd na 8 minuten:
Het gaat met name om mijn auto, welke op de openbare weg geparkeerd staat.

Weet jij het antwoord?

/2500

schending van privacie? ik vind wel idioot.

Camerabeveiliging is niet illegaal. Het ligt er maar net aan of je duidelijk maakt aan mogelijke 'bezoekers' dat er camerabewaking is. Toegevoegd na 1 uur: Ah, als het om de openbare weg gaat, heb je geen schijn van kans. Het maken van opnames op de openbare weg is net zo strafbaar als het vernielen van andermans eigendom... Helaas voor jou zit het zo in elkaar.

In jouw pant (huis) mag je camera's plaatsen waar jij wil! Dit is m.i. niet illegaal! Ook de opgenomen beelden kunnen als bewijsvoering in aanmerking komen. Niemand heeft het recht om jouw eigendommen te vernielen en hoef je met je 'beeldmateriaal' niet lijdzaam toe te zien!

Je mag geen opnames maken van de openbare weg zonder een gerechtelijk bevel.

Dat komt omdat alle andere mensen die daar langslopen recht hebben op privacy. Niet die 1 die jouw auto beschadigd. Misschien loopt er wel een stel langs je camera die niet samen gezien willen worden? " Wet Bescherming Persoonsgegevens de wet van toepassing is wordt o.a. bepaald door; * Zijn de personen herkenbaar in beeld * zijn de personen evt. in kombinatie met andere gegevens identificeerbaar * worden de gegevens op een systematische wijze vastgelegd * is er sprake van een verzameling gegevens De regels zijn: * Voor de aanleg van een VCT-registratie is vereist dat de houder hierbij een redelijk belang heeft (voor de particuliere sector) dan wel dat deze noodzakelijk is voor diens taak (publieke en semi-publieke sector). Hiervoor is bepalend in welke mate en vanuit welke positie de houder verantwoordelijk is voor of belast is met het uitoefenen van toezicht en beveiliging. De reikwijdte van zijn belang of zijn taak zal hierbij functioneel en ruimtelijk moeten worden afgegrensd. * Videobeelden bevatten altijd gevoelige gegevens, met name over iemands ras. Hierbij geldt dat opname in een registratie met het oog op de identificatie van de betrokken personen slechts is toegestaan indien dit met het oog op het doel onvermijdelijk is. * Het doel van een persoonsregistratie dient vooraf te worden bepaald en omschreven. Beveiliging en toezicht zijn in het algemeen aanvaardbare doelen. De reikwijdte hiervan wordt echter bepaald door de verantwoordelijkheid van de houder ten opzichte van de openbare ruimte de of het gedeelte van de openbare weg dat in beeld wordt gebracht. Bepaalde vormen van VCT kunnen door de gekozen locatie, de aard van de vastgelegde gedragingen of de omvang ervan in strijd komen met de wet, de openbare orde

Je mag wel filmen op de openbare weg indien er gegronde redenen zijn. Dus als je auto vernield werd en je heb het vermoeden dat het nogmaals gebeurd dan moet je vooral wel filmen. En dan nog even een tip. Stel je filmt dat er iemand iets doet. Dan kun je dat dus terug zien op video. En dan ben je dus eigenlijk ooggetuige, en diegene die je de film laat zien ook. Dus kun je ook tegen de politie zeggen dat je het feit zelf gezien hebt en beschrijven. Wel zorgen dat je de tijd goed hebt staan op je video.

Het gaat hier met name om de privacy. Je zou wel goed aan kunnen geven dat je filmt, maar zelfs dan is het nog lastig. Ik weet dat je in het openbaar gewoon mag filmen maar dat argument houdt hier geen steek. Hier is waarschijnlijk sprake van heimelijk filmen waarbij niet duidelijk is dat er gefilmd wordt. Ook maakt het nog een groot verschil wat de camera registreert. Alleen en specifiek jouw auto geeft minder problemen dan de voordeur van de buren die toevallig net in de hoek meegefilmd wordt. Toegevoegd na 39 seconden: Nog even gegoogeld en hier nog een beschrijving.

Bronnen:
http://www.iusmentis.com/maatschappij/priv...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100