Mag winkel producten verkopen zonder Nederlandse info op de verpakking?

was vandaag in een winkel en daar stonden frisdranken in promotie maar het viel onmiddellijk op dat die blikjes er net iets anders uitzagen, toen ik een blikje van dichtbij bekeek kwamen ze uit denemarken zonder nederlandse info, mag dit zomaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat mag niet. In deze mededeling wijst de Commissie erop dat de etikettering van voor verkoop aan de eindgebruiker bestemde levensmiddelen moet worden aangebracht in een voor de consument gemakkelijk te begrijpen taal; in de regel zal het daarbij gaan om de officiële taal/talen van het land van verkoop. Het gebruik van termen of uitdrukkingen in een vreemde taal, die door de consument echter gemakkelijk worden begrepen, moet evenwel worden toegestaan.

Bronnen:
http://europa.eu/legislation_summaries/con...

Regels voor Belgie; deze vermeldingen moeten: zichtbaar, duidelijk leesbaar en onuitwisbaar zijn; geschreven zijn in de taal of de talen van het taalgebied waar de voedingsmiddelen worden verkocht; in hetzelfde gezichtsveld voorkomen wat de verkoopbenaming, de datum en de nettohoeveelheid betreft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100