Is roken op een basisschoolplein verboden?

Tussen alle moeders die op hun kinderen staan te wachten als de school uitgaat, staat er regelmatig een vader (binnen het hek) die een sigaret opsteekt. Is het schoolplein een openbare ruimte en mag je daar wel roken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een schoolplein is geen openbare ruimte, in de zin des woords, waar niet gerookt zou mogen worden, omdat het buiten is. Dus officieel zou er gerookt mogen worden, maar erg sociaal is het niet en al zeker geen voorbeeld voor de jeugd. De schoolleiding zou betreffende persoon op aan kunnen spreken en hem verzoeken voortaan alleen buiten het schoolplein te roken.

volgens mij mag je daar gewoon roken want er staan ook regelmatig leerkrachten te roken alleen ze letten er natuurlijk wel op of geen kinderen staan te roken Toegevoegd na 52 seconden: en het hangt natuurlijk of bij welke school je staat

In Nederland is dat (nog) niet verboden, hoewel sommige instanties als het Longfonds en Stivoro dat erg graag zouden willen. In Vlaanderen geldt sinds het schooljaar 2008-2009 een algemeen rookverbod op scholen inclusief het schoolplein, daar moeten wachtende ouders dus uitwijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100