Mag een verhuurder zonder overleg een nieuwe medebewoner plaatsen?

Op dit moment heb ik een huisgenoot bij wie ik ingetrokken ben, we huren beide een kamer in een 2-persoons appartementje. Deze huisgenoot gaat een deze weken verhuizen naar een andere woning, ik neem aan dat er dan een nieuwe huisgenoot gaan komen. Ik heb aan mijn huisbaas gevraagd of ik en nieuw huisgenoot mag gaan uitzoeken, maar mijn huisbaas heeft op een of andere manier altijd al een hekel aan mij gehad en weigert hier een fatsoenlijke reactie op te geven. Nu ben ik bang dat hij iemand zal plaatsten zonder het met mij te overleggen. Het is wel mijn thuis namelijk, en dat wil ik niet met iemand delen die ik niet mag. Nu is mijn vraag of hij dit mag doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is niet jouw huis hoor maar van de verhuurde dus Ja, hij mag dat doen. Jij huur het van hem dus heb je niet veel te zeggen mbt bepalen wie zijn nieuwe huurder is.

Ja dat mag hij gewoon doen. Het is zijn huis en hij mag hierin plaatsen wie hijzelf wil. Als je geluk had gehad, had je mogen meebeslissen, maar uiteindelijk bepaald de verhuurder wie erin komt. Alleen als er in je huurcontract staat dat jij erover mag beslissen, dan mag hij het niet doen. Maar normaal gesproken staat dat er niet in.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100