Is vakantieveilingen verantwoordelijk als een bedrijf failliet gaat?

De collega van mijn man had via vakantieveilingen voor drie mensen 'tank rijden' gewonnen en nadat hij heel veel moeite had gedaan om daarvoor een afspraak te maken bleek dat bedrijf failliet te zijn. Nu zegt vakantieveilingen niet verantwoordelijk is voor dit soort akkefietjes en is hij zijn geld kwijt.

Klopt dat wel, staat dat echt zo in de regels?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Woensdag 4 december hebben wij te horen gekregen dat Traffic Control / Experience Gifts/Hippe Taartjes en Vliegles.nl (allemaal hetzelfde bedrijf) failliet is verklaard. Natuurlijk ben je je geld niet zomaar kwijt. We mailen je uiterlijk in de maand februari met een oplossing. Indien je een nog geldige waardebon hebt, weten we je te vinden. Al gereserveerd bij Traffic Control / Experience Gifts/Hippe Taartjes/Vliegles.nl? Had je al gereserveerd voor een bepaalde datum? Stuur ons dan even via onderstaande formulier bij "Stel je vraag" een bericht en noem daarin de volgende dingen: - waardebonnummer van de waardebon waarmee je hebt gereserveerd - e-mailadres waarop we je kunnen bereiken Direct aan Traffic Control / Experience Gifts betaald/Hippe Taartjes/Vliegles.nl? Als je bedragen direct aan Traffic Control / Experience Gifts/Hippe Taartjes of Vliegles.nl i.p.v. Valantieveilingen.nl hebt betaald, neem dan contact op met de curator. Hier vind je de gegevens. http://www.curatoren.nl/fo/insolventie/233487/traffic-control-bv-h-o-d-n-experience-days-safety-days-experience-voucher-experience-star-vanformaat-helivliegen/ Dit is te vinden onder de actuele vragen in de link. In februari hoort de collega hier dus nog van, als hij al betaald heeft, dan moet hij zich melden bij de curator. Toegevoegd na 1 minuut: Zij nemen dus wel hun verantwoording, ze bieden een oplossing.

Bronnen:
http://www.vakantieveilingen.nl/dagje-weg/...
https://www.vakantieveilingen.nl/service.html

Volgens hun eigen Algemene Voorwaarden zijn ze volledig verantwoordelijk. En buiten die voorwaarden om, natuurlijk ook, je hebt een overeenkomst met ze. Zo staat er: 10.1 VakantieVeilingen.nl selecteert de aanbieders met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. VakantieVeilingen.nl aanvaardt binnen redelijke grenzen met inachtneming van de wettelijke regels de verantwoordelijkheid voor de producten, arrangementen en andere diensten van aanbieders/ feitelijke leveranciers, die VakantieVeilingen.nl op haar website aanbiedt. Dit bedrijf is aangesloten bij de geschillencommissie http://www.thuiswinkel.org dus ik zou de zaak daar aanhangig maken als ze niet willen restitueren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100