Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

mijn vriendin en ik hebben een lat relatie. zijzelf een uitkering. hoe zit het met erkennen van een kind. en wat zijn de gevolgen/kosten hiervan?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Wetgeving
727

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Erkenning zorgt enkel voor familierechtelijke betrekkingen tussen u en het kind. U kan een kind vóór de geboorte al erkennen, dit kan bij de burgerlijke stand of middels een notariële akte. Erkenning zorgt ervoor dat u de juridische vader van het kind wordt.

Door erkenning krijgt het kind recht op een wettelijk erfdeel in het geval dat u komt te overlijden. Tevens zorgt erkenning ervoor dat u onderhoudsplichtig wordt ten opzichte van het kind. Door erkenning heeft u echter nog geen gezag over het kind. U mag het kind dus niet vertegenwoordigen, rekeningen beheren etc.

Wat betreft de onderlinge relatie tussen u en uw partner verandert er niets los van uw gezamenlijke verantwoordelijkheid tot het kind.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding