Mag je allimentatie overmaken naar een kind?

De ex gebruikt het geld van de kinder allimentatie voor haar eigen onderhoud en voor het drugsgebruik van haar nieuwe partner. Mag ik dan het geld voor de kinderen rechtstreeks naar de kinderen overmaken zodat ik zeker weet dat de kinderen het geld krijgen en het niet op gaat aan handtasjes en drugs? De jongste is 12 en de oudste 16.

Weet jij het antwoord?

/2500

Tot de jong meerderjarige leeftijd van 18 jaar, kan de kinderalimentatie aan de verzorgende ouder worden betaald. Zodra een kind 18 jaar wordt, kan de niet verzorgende ouder direct met zijn / haar kind afspraken maken over de hoogte van de kinderalimentatie. De kinderalimentatie kan dan direct aan het kind worden betaald. Het is mogelijk om het kind weliswaar niet de alimentatie te geven maar bepaalde noodzakelijke spullen of contributies voor het kind te vergoeden. Deze uitgaven voor spullen tellen normaal gesproken niet mee als kinderalimentatie. Zij zijn een extra uitgave bovenop de betaalde kinderalimentatie. In februari 2011 oordeelde het Hof Den Bosch in een zaak waarin duidelijk was dat de kinderalimentatie door de verzorgende ouder niet werd bestemd voor de opvoeding en het onderhoud van de kinderen, dat een deel van de kinderalimentatie in natura kan worden betaald. De alimentatieplichtige moet hiervoor wel een bestedingsschema en betalingsbewijzen overleggen. Het is dus aan de verzorgende ouder om te bepalen op welke wijze de kinderalimentatie wordt besteed. Bij hoge uitzondering kan een rechter hiervan afwijken door te beslissen dat een deel van de kinderalimentatie door de niet verzorgende ouder in natura wordt voldaan, door middel van directe betaling van opvoedings- en onderhoudskosten van het kind.

Bronnen:
http://www.scherpinfamilierecht.nl/site/ni...

Rechtstreeks naar het kind overmaken kan alleen als jullie daar beiden toestemming voor geven. Vanaf 18 jaar moet je de alimentatie rechtstreeks aan je kind overmaken. Wat je wel kunt doen is een zgn kinderrekening openen, waar je de alimentatie op stort, dan kun je via de bankafschriften controleren waar het geld aan besteedt wordt. Grote kans dat je ex er dan op gaat letten, waar ze het geld aan uitgeeft.

Bronnen:
https://www.jurofoon.nl/nieuws/4164-hoe-co...

Je zou via jeugdzorg kunnen gaan om te zorgen dat het geld door de gezaghebbende ouder niet gebruikt wordt voor situaties die het kind schaden, ik raad je dus aan contact met jeugdzorg op te menen en te vragen hoe en of ze toe willen zien dat je kind goede zorg krijgt. Het minderjarige kind zelf over het geld laten beschikken gaat niet werken, omdat in principe de gezaghebbende ouder recht heeft op de alimentatie waaraan de plicht zit goed voor het kind te zorgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100