Als je binnen 5 dagen moet betalen en er zit een weekend tussen moet men daar dan rekening mee houden?

Ik heb op vrijdag een brief van een deurwaarder gehad dat ik een rekening binnen 5 dagen (niet werkdagen!) moest betalen na dagtekening van de brief. De brief was afgelopen donderdag verstuurd en ik vond hem vrijdagavond in mijn postvak.

Aangezien het betalingsverkeer bij de banken in het weekend stil ligt wordt een betaling pas maandag verwerkt en ontvangen ze het dinsdag op hun rekening. M.a.w. 1 dag te laat.

Overigens heb ik vastgesteld dat ik wel betaald heb en ik heb ze daar per e-mail van op de hoogte gesteld en ook het bedrijf dat de vordering aan de deurwaarder had overgedragen.

Moet ik dan toch incassokosten betalen zelfs als ze toegeven dat ik betaald heb?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

U heeft, denk ik, een brief gekregen van een deurwaarder (is geen gerechtsdeurwaarder) via een incassobureau. Genoemde vijf dagen worden, is mijn ervaring als er een weekend tussenzit, voor een natuurlijk persoon niet als redelijk en billijk gezien. In veel gevallen echter, komt de brief per post op vrijdag op de deurmat. Men houdt er rekening mee dat veel personen met bepaalde beroepen alleen het weekend thuis zijn. Als u het bewijs hebt dat u het bedrag op vrijdag hebt overgemaakt, is er niets aan de hand. Zaterdag of zondag overmaken had ook gekund, dan staat het echt wel maandag op de rekening. Het betalingsverkeer gaat supersnel en niet via een manke ezel. Als u kunt bewijzen op tijd betaald te hebben, kunnen er geen incassokosten berekend worden. Toegevoegd na 6 minuten: Ik bedoel dus: extra incassokosten wegen het niet op tijd betalen binnen vijf dagen. De incassokosten die vermeld staan in de brief die u donderdag ontving, dient u wel te betalen. Deze kosten zijn gemaakt door de schuldeiser om de vordering te innen. Toegevoegd na 1 uur: U hebt een brief gekregen van de Landelijke Associatie van Gerechtsdeurwaarders (LAVG). Dat is een Incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie. http://www.lavg.nl/particulier/ http://www.lavg.nl/particulier/begrippenlijst U hebt het niet over een aanzegging en niet over een exploot, maar gewoon over een brief. Dan is dat een dringend verzoek om binnen vijf dagen te betalen. Dat is alles. Indien u zeker weet te hebben betaald, maakt u zich dan geen zorgen voor morgen.

Bronnen:
http://www.lavg.nl/particulier/begrippenlijst
http://www.nibud.nl/omgaan-met-geld/schuld...
http://www.schuldinfo.nl/index.php?id=50&#c227

Het staat als jij het nu betaald hebt maandag op hun rekening en dat is dan precies op tijd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100