Mag een zestienjarige straks achter de kassa van de supermarkt nog drank afrekenen?

Na 1 januari mogen 16-jarigen geen alcohol meer kopen. Tappen in een café mag ook niet meer. Mogen ze het dan nog wel verkopen in de supermarkt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit geldt nu: Als u bier, wijn, port of sherry schenkt of sterke drank verkoopt, moeten uw personeelsleden ouder dan 16 jaar zijn. Uw leidinggevenden zijn minimaal 21 jaar. In uw zaak moet altijd een leidinggevende aanwezig zijn. Deze leidinggevende staat op uw vergunning. Dit geldt na 1 jan. 2014: De minimumleeftijd waarop uw personeel mag werken in de horeca verandert niet. Dit blijft 16 jaar. Uw barmedewerker onder de 18 jaar mag de alcohol straks nog steeds verkopen, maar niet meer drinken. http://www.antwoordvoorbedrijven.nl/wetswijziging/verhoging-minimumleeftijd-verstrekking-alcohol Als het in de horeca 16 jaar blijft, zal dat in de supermarkt niet anders zijn. De vraag is bovendien of een kassa-medewerker wel iets "verkoopt" of slechts afrekent.

Ja, ze mogen het wel verkopen in de supermarkt en achter de bar. Maar niet voor zichzelf kopen noch ervan drinken.

Jazeker ,maar je moet wel een contract ondertekenen waarin staat dat je het niet verkoopt aan mensen onder de 18 en je krijgt een soort toets op de computer waar je verschillende mensen aan je kassa krijgt en dan moet je de juiste keuzes maken! Als je geen voldoende haalt heb je pech. ( ik werk zelf als cassiere )

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100