Moet je voor een blindenrollator ook stoppen?

Als een blinde zijn blindenstok uitsteekt moet je stoppen om hem/haar over te laten steken. Ik zag laatst een oudere met een blindenrollator, dus rood/wit geverfd. Heeft die rollator dezelfde juridische status als de stok bij het voorrang moeten geven bij het oversteken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bestuurders moeten blinden, voorzien van een witte stok met één of meer rode ringen voor laten gaan,en ja ook een rollator met rode en witte strepen hoort er bij uit eindelijk is de persoon slechtziende/blind en heeft de rollator nodig als ondersteuning

Ja, dat denk ik wel.Het getuigd inelk geval van algemene beleefdheid deze personen voorrang te geven. Toegevoegd na 2 minuten: Bestuurders moeten voetgangers en bestuurders van een gehandicaptenvoertuig, die op een voetgangersoversteekplaats oversteken of kennelijk op het punt staan zulks te doen, voor laten gaan. Toegevoegd na 3 minuten: Bestuurders moeten voetgangers en bestuurders van een gehandicaptenvoertuig, die op een voetgangersoversteekplaats oversteken of kennelijk op het punt staan zulks te doen, voor laten gaan.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_voo...

Je moet volgens de wet voor alle slecht mobiele mensen stoppen. Artikel 49 Bestuurders moeten blinden,voorzien van een witte stok met één of meer rode ringen,en overigens alle personen die zich moeilijk voortbewegen,voor laten gaan.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0004825/Hoof...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100