Wat te doen aan een auto die al 3weken voor de deur geparkeerd staat, eigenaars zijn op vakantie, en wonen hier niet in de straat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niets aan te doen. Na een jaar als hij er nog zou staan, is het een wrak en dan kan de gemeente hem invorderen en verwijderen. Bij ons in de straat werden vaak auto's geparkeerd omdat het hier gratis was. Dus zetten mensen uit het centrum hier hun auto neer, soms langdurig, en ze namen de tram terug naar huis. Haalden de auto op, vroegen ze aan passanten of die wisten waar toch ook weer de ..... straat was en vonden dan met moeite de auto terug. Toen ik vroeg waarom ze dat zo deden: gratis parkeren in een veilige buurt! Wat wij, de hele wijk, hebben gedaan, is de gemeente vragen parkeermeters op te stellen om de parkeerdruk te verlichten. Eindeloos gedoe, veel krakeel. Maar nu zijn die parkeermeters er en die vakantieauto's zijn weg. Misschien kan de gemeente zoiets instellen bij jullie? Of parkeervergunningen voor bepaalde straten? Dan is het de politiek een duwtje geven. Of de wijk organisatie inschakelen.

Niets. Als het openbare weg is, en de auto staat correct geparkeerd, kun je er niets tegen doen. Toegevoegd na 16 minuten: Je zou de mensen bij terugkomst natuurlijk wel vriendelijk kunnen vragen of ze de auto voortaan voor hun eigen deur willen parkeren als ze op vakantie zijn. Als je geluk hebt, hebben ze daar begrip voor. Maar tegenwoordig krijg je helaas eerder een grote bek terug.

Normaal gesproken niets aan te doen. Veel gemeenten hebben wel een APV (Algemene Plaatselijke Verordening) waarin iets staat over het parkeren van caravans in de bebouwde kom (vaak max. 3 dagen). Ik vraag me overigens af hoe dit te controleren is. Krijtstreep bij de wielen zetten en kijken of die nog in stand is na drie dagen? Wrakken laten staan mag ook niet. De oplossing zou zijn: - een soortgelijke regeling voor personenauto's in de APV (maar dan heb je ook BOA's nodig om dit te controleren); - parkeermeters (maar dan dupeer je de bewoners van de buurt zelf, tenzij je voor hen een ontheffingsregeling in het leven roept die weer gecontroleerd moete worden.) Zo lang dit er niets is, is er niets aan te doen. 'Vragen' of 'briefjes neerleggen' aan voor-jouw-deur-parkeerders, waarom eigenlijk? De openbare weg is van iedereen en er bestaat geen recht op een particuliere parkeerplaats op de openbare weg voor je eigen huis. Zelfs niet voor je eigen inrit. Misschien kan de gemeenten het parkeerbeleid vercommercialiseren: je hebt het recht op een parkeerplaats die uitsluitend voor jezelf bestemd is voor je eigen deur tegen (ik noem maar wat) euro 1000.- per jaar. Voor dat geld krijg je je ook nog een verkeersbord met kenteken en anderen mogen hun auto daar niet neerzetten. Hetzelfde idee als bij een invalidenparkeerplaats maar dan commercieel aangepakt voor alle auto's. Het geld zal binnenstromen..., toch?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100