Heb ik recht op het huis van me vader als deze nadat het op onze naam werd gezet is getrouwd met zijn vriendin die ook het huis wil hebben ?

Dus: eerst hebben me vader en ik het huis op mijn en zijn naam gezet nadat hij het gekocht had.
3 of 4 jaar later is hij getrouwd met zijn jongere vriendin deze woont in het huis (nu al een aantal jaar) en wil ook een balkon aan laten bouwen wat mijn vader betaald. Wie heeft er recht op het huis als mijn vader sterft?

Toegevoegd na 22 uur:
Is er nog een verschil met huwelijks voorwaarden of gemeenschap van goederen trouwen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jij hebt recht op jouw deel, de vrouw van je vader op het deel van je vader, het deel van je vader voor komt pas voor de kinderen vrij, na overlijden van zijn vrouw. Toegevoegd na 20 minuten: Jij hebt dus niet meer rechten als zijn vrouw, je kunt proberen of je je vader uit kunt kopen, zodat het huis alleen op jouw naam komt te staan, ook kun je je vader, of tegen de tijd zijn vrouw, vragen jou uit te kopen, zodat jij op zoek kan naar een andere woning. Jullie zullen samen aan een oplossing moeten werken, probeer dat te regelen als je vader nog leeft, zodat hij hier ook iets over te zeggen heeft. Toegevoegd na 22 uur: Je kunt beroep doen op wilsrecht, daarmee voorkom je dat je deel niet naar haar familie gaat, als zij komt te overlijden. Het gaat om geregistreerd partnerschap, daarbij maakt het niet uit of het huwelijk is gesloten onder huwelijkse voorwaarden, of niet. Lees de link, misschien wordt het dan allemaal wat duidelijker voor je.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ov...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100