Hoi,mijn neefje heeft een WWB uitkering. Nu wil de instantie checken of die ook niet op vakantie is geweest door een kopie paspoort?kan dit zomaar?Gr

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij aanvraag van een wwb uitkering krijg je een papierwinkel aan regels en plichten, zo weet de aanvrager dus ook dat er bij een vakantie, melding naar de gemeente moet gemaakt worden. Dus lijkthetme waarschijnlijk dat ze dat kunnen eisen. Ergens wel logisch vindt ik. Als je op vakantie bent kan je namelijk niet actief solliciteren, wat ook 1 van je plichten is als wwb ontvanger.

Natuurlijk. Jouw neefje krijgt een uitkering, hij krijgt geld van de gemeenschap, hij verdient zelf niks, maar krijgt toch iets Dus heeft hij: Meewerkingsplicht! U bent verplicht mee te werken als de gemeente dat vraagt. De gemeente kan u bijvoorbeeld vragen mee te werken aan: •Een onderzoek om vast te stellen dat u nog recht heeft op bijstand •Een huisbezoek •Een onderzoek bij vermoeden van het overtreden van de regels •Een medisch onderzoek Ook als u al een bijstandsuitkering ontvangt, bent u verplicht u te legitimeren als de gemeente dat vraagt. Bijvoorbeeld bij een onderzoek. http://www.weethoehetzit.nl/situatie/1/ik-heb-een-uitkering/vraag/531/ik-heb-een-bijstandsuitkering-wat-zijn-mijn-plichten/ Dus ja, dat kan "zo maar".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100