Waar mag ik rijden zonder rijbewijs?

Hallo allemaal,
ik ben een echte autofanaat. Ik ben net 16 jaar en ik sta te popelen om op mijn 16,5 te beginnen met lessen. Maar ik kan echt niet wachten met autorijden. Is het mogelijk om ergens in een eigen auto zonder rijbewijs te rijden? Bijvoorbeeld een circuit ofzo, zoja welk circuit??
Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

In principe mag je op ELK eigen terrein rijden, je mag alleen niet de openbare weg op of op eigen terrein waar de normale verkeersregels gelden. Hier vind je een lijst van alle circuits in Nederland, je zou ze eens kunnen bellen en vragen of ze je toelaten. http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_racecircuits

Op een eigen terein.

Het mag als je op privè terrein met een auto rijd. Je kan bijvoorbeeld een oude auto kopen en daarmee op een weide crossen. Gewoon ergens een weide huren of bij een familie lid of vriend. Ik rij al van mijn 14 jaar met een golf2. Je kan ook karten of een circuit zoeken die je toelaat vanaf 16 jaar. Voor op circuit zal je waarschijnlijk wel een eigen voertuig moeten voorzien. Je kan ook altijd de zondag op een grote parking van een supermarkt zoals Makro gaan rijden samen met je papa.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100