Wat of hoe oud bedoelen ze met het woord een "recent" uittreksel gezag en GBA register ?

ik heb net 1 week geleden een uittreksel van het gezag en van het GBA register gehaald.
Maar ik ga pas in augustus weg, is het dan nog wel recent, ik kan nergens vinden wat ze bedoelen met recent.

Toegevoegd na 1 uur:
Ik heb het nodig voor vakantie om naar Amerika te reizen met mijn kinderen, ze ragen om een recent uittreksel. maar nergens staat hoe oud het moet zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Recent wil zeggen van een jonge datum dus maximaal 1 week, hooguit 14 dagen. Als je in augustus pas weggaat en dan pas documenten hoef te overleggen zijn die dan zeker niet meer recent te noemen. Toegevoegd na 1 uur: Gezien je toevoeging zijn de documenten wel recent, zeker als je ze nu opstuurt om de gevraagde documenten te krijgen zijn ze recent te noemen, want dan doet het er in augustus niet meer toe of je de aanvraag een tijd geleden hebt gedaan.

Dat ligt aan waar je het voor nodig hebt. Je zult de instantie die het wil hebben om informatie moeten vragen want de één vindt een jaar oud nog recent en de ander vindt een uittreksel van een maand oud al niet meer recent. Toegevoegd na 1 uur: Als het hierom gaat: http://www.defensie.nl/marechaussee/service/reizen_met_kinderen/ denk ik dat dit recent genoeg is, helemaal omdat het een advies is om het mee te nemen, geen verplichting en vanwege het feit dat ze er zelf in kunnen kijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100