Grafisch rekenmachine gestolen, moet ik aangifte bij de politie doen?

Gisteren in mijn grafisch rekenmachine gestolen. Ik was hem op school vergeten en toen ik vandaag ging kijken was ie weg. Alleen het dekseltje lag er nog. Ik weet niet wie het gedaan heeft en op de beveiligingscamera's was niet veel te zien. Moet ik nu aangifte doen bij de politie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Natuurlijk moet je bij strafbare feiten altijd aangifte doen bij de politie. Je wilt toch dat de dader wordt gepakt? Als je nog gegevens hebt van de rekenmachine, neem die dan mee bij het doen van aangifte. denk dan aan bijv serienr en andere speciale codes.

Dat kun je doen maar ga er niet van uit dat er onmiddellijk een diepgaand onderzoek wordt ingesteld. In veel gevallen zal dit een 'zaak voor de (digitale) la' worden. Dit is onder meer een gevolg van prioriteiten die de politie moet stellen. Maar stel dat je een uitkering van een of andere verzekering hiervoor zou kunnen krijgen, dan is het wel aan te bevelen om aangifte te doen.

Het ligt eraan of het een dure is. Boven de 80 euro zou ik het eerst zelf even uitzoeken. Daarna kan je altijd nog de politie inlichten.

Het is niet verplicht aangifte te doen. Je kunt tegenwoordig eenvoudig via internet aangifte doen. Daar staan ook tips en redenen vermeld om wel of geen aangifte te doen. Neem de informatie even door en beslis of je wel of geen aangifte wil doen.

Bronnen:
http://www.politie.nl/aangifte
http://www.politie.nl/onderwerpen/aangifte...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100