mag ik iets ophangen aan de muur die bij de buren precies op de scheiding tuusen ons staa?

ik heb een huis gekocht.
nu is de buurman aan onze zijde moeilijk aan het doen dat ik een laddertje tegen zijn muur( die precies op de afscheiding van onze tuinen staat) had staan ik zou daar ook graag mijn tuin willen aankleden met planten bakken e.d maar hij zegt dat hij absoluut niet te willen dat iets van ons zijn muur aanraakt.kan dit zomaar??ik vond het zowiezo een leuke kennismaking gelukkig zijn de andere buren wel vriendelijk

Weet jij het antwoord?

/2500

Sommige mensen maken helaas om niets al problemen, Als zijn muur volledig in zijn tuin staat heeft hij helaas gelijk. De oplossing zou zijn om een eigen schutting neer te zetten. Je kan tegen de buurman zeggen dat je dit van plan bent, met het risico dat de tussenruimte, dus ook zijn muur vervuild gaat worden met algen en andere rotzooi. Gaat hij nog steeds niet overstag, gewoon de schutting zo hoog mogelijk maken, en genieten van de vriendelijkheid van de andere buren.

Geen enkel probleem, deze man heeft geen recht van spreken, als het op de grens staat is JOUW kant: precies JOUW kant en daar mag je doen wat je wilt! Toegevoegd na 3 minuten: Wat je trouwens nog kan zeggen tegen deze 'vriendelijke' buurman is dat hij bij twijfel de Rijdende Rechter / Recht in de Regio mag schrijven en dat je daar zeker aan zult meewerken! Je kan bakken ophangen, posters ophangen, maar ik zou niets OP de muur neerzetten.

Aan zijn huis mag je niet zonder toestemming iets bevestigen, daar moet hij mee akkoord gaan, je beschadigd zijn muur er mee, als je schroeven in de muur aanbrengt. Een ladder ertegen aan zetten, hoeft geen probleem te zijn, daar beschadig je niets mee. Je zal dus moeten kiezen voor bloembakken die je voor de muur zet en niet ertegen aan bevestigd. De buurman heeft hier gelijk in. Ga eens een vriendelijk gesprek met je buurman aan over de ladder en het spullen tegen zijn muur aanzetten.

Bronnen:
www.kassa.vara.nl/vraag-beantwoord/vraag/....

Als de muur als erfafscheiding dient en deze op de erfafscheiding is geplaatst is hij eigendom van beide bewoners, de muur is dus ook van jou en niet alleen van hem. Jij dient dan ook de nodige onderhoud aan de muur te verrichten aan jou zijde. Wenst uw buurman dat je van de muur afblijft verzoek hem dan terstond de muur te verplaatsen zodat deze volledig op zijn erf staat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100