Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wordt Beatrix na haar abdicatie uit alle rechtszalen verwijderd?

Het is een traditie dat er in iedere rechtszaal in Nederland een schilderij van koningin Beatrix hangt. Na haar abdicatie aanstaande 30 april, wordt dan ieder kunstwerk verandert in één met daarop Willem-Alexander afgebeeld?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Wetgeving
594

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ja.

"De staatsieportretten van koningin Beatrix hangen nu nog in ziekenhuizen, rechtszalen, gemeente- en provinciehuizen. Maar het duurt niet lang meer voor de afbeeldingen van Beatrix zullen worden vervangen door die van Willem-Alexander."

Toegevoegd na 36 seconden:
Er worden nieuwe staatsieportretten gemaakt, maar dat zal volgens de Rijksvoorlichtingsdienst niet vóór de dag van de inhuldiging zijn. Zodra er nieuwe portretten beschikbaar zijn, kunnen instellingen die downloaden van de officiële website van het Koninklijk Huis, laat de RVD weten.

Overheidsinstanties zijn overigens niet verplicht een staatsieportret op te hangen, maar volgens de RVD is het een „goed gebruik”. Het staat instellingen dus vrij om te bepalen of en wanneer ze een nieuw portret ophangen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Ja, zo geschiedde het ook met afbeeldingen van juliana. Maar ook teksten als in de naam van de koningin gaan vervangen worden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding