Ik heb nog een super oud bromfietscertificaat uit 1999, en een oud rijbewijs. Mag ik daarmee op de brommer rijden?

Het bromfietscertificaat dat ik nog heb is zo oud, dat daar niet eens meer afbeeldingen van te vinden zijn.

Ik heb ook een autorijbewijs, dat is nog die oude roze flap. Dus daar staat de bromfiets nog niet bij op. (dit rijbewijs is geldig tot 2016)

Ik kwam er laatst achter dat het oude bromfietscertificaat niet meer geldig is, dat wist ik niet eens :-)

Mag ik nu wel of niet met mijn brommer rijden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je bromfietscertificaat is niet meer geldig want deze had je om moeten zetten in 2009 naar rijbewijs AM,maar je mag wel met je rijbewijs B op een brommer rijden want deze is nog geldig las ik in je omschrijving. Toegevoegd na 21 minuten: Vrijstelling Met een geldig Nederlands autorijbewijs (categorie B) of motorrijbewijs (categorie A) is een apart rijbewijs AM niet nodig. Dat auto- of motorrijbewijs moet u wel bij u hebben als u met een bromfiets, snorfiets of brommobiel rijdt. Als het rijbewijs A of B om medische redenen niet langer geldig is, bestaat de mogelijkheid om in het bezit te blijven of te komen van een rijbewijs AM. Dit rijbewijs geldt ook voor een brommobiel. Informatie hierover geeft de afdeling Burgerzaken van de gemeente.

Bronnen:
http://www.cbr.nl/theorie.pp

Nee , zoals ik het hieronder lees : "Na 1 oktober 2009 is/was een bromfiets certificaat niet meer geldig. Zorg dus dat je die op tijd inwisselt voor een rijbewijs (categorie AM), want na deze datum is het omruilen onmogelijk en moet je opnieuw examen doen. En dat wil je niet.. Zoals op de flyer van de overheid al te vinden is, moet je je oude bromfietscertificaat, een pasfoto en een identificatie bewijs meenemen. Zie verder en tevens wat nostalgie voor de "ouderen onder ons" wel een afbeelding van je certificaat haha, hier verder... http://www.brommerblog.nl/2009/06/19/omruilen-bromfietscertificaat/#comments

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100