Een stempel als handtekening?

N.a.v mijn vraag over de handtekening,vroeg ik mij af..mag je je handtekening ook zetten met een stempel?Op brieven wat je ontvangt van instanties,bedrijven,gemeente enzovoort,staat ook een gestempelde handtekening onderaan.
Kunnen wij *burgers* dat ook doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat kun je doen. Maar stempels zijn wat ouderwets, tegenwoordig wordt er een scan van je handtekening in een documentje geplakt. Hoe je het ook doet, met een stempel, met een ballpoint of met een scan, de handtekening van een ander gebruiken blijft strafbaar... Toegevoegd na 7 minuten: Aanvulling: Postbus 51 zegt: "In de wetgeving is niets geregeld over de rechtsgeldigheid van een handtekeningstempel. Plaatst u uw eigen handtekening met een stempel, dan kunt u zich niet achteraf aan de rechtsgeldigheid van de ondertekening ontrekken omdat de handtekening niet met de hand is gezet." En je kunt ze gewoon laten maken, als je het geld er voor over hebt, zie link:

Bronnen:
http://www.vistaprint.nl/stempels-met-uw-h...

Jazeker kunnen we een spempel met onze handtekeing gebruiken. Mensen die wij machtigen kunnen we dan onze zaken af laten handelen, dat is ook het doel van de stempel. Een ander kan dan echter ook onze stempel gebruiken. Steeds meer staat er onder een document dat hij automatisch is aangemaakt en derhalve geen ondertekening heeft. Bij belangrijke documenten is , naast een handtekening, ook een stel of meer getuigen nodig die kunnen beamen dat de betreffende persoon de poot ook werkelijk gezet heeft.(trouwerij) De handtekening zal naar verwachting meer en meer verdwijnen, hij is immers gemakkelijk te vervalsen.

Helaas is een stempel NIET rechtsgeldig. Dus onder brieven ed is het geen probleem, doch stukken met een rechtsgeldigheid dienen een signatuur te hebben. Dit kan bijv. ook een duimafdruk zijn of een persoonlijke krabbel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100