Kan iemand die verdachte is van verkrachting zonder dat er nog bewijs is komen vast te zitten?

Kan iemand die verdachte is van verkrachting komen vast te zitten.Maar er is geen bewijs omdat het langer Dan 5 jaar geleden is gebeurd en er geen bewijzen meer zijn.Maar de verdachte heeft wel een criminele achtergrond.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ze mogen iemand op verdenking 3 dagen vast houden zonder bewijs.

Zonder bewijs kan je iemand niet laten veroordelen alleen maar op basis van een criminele achtergrond. Een soort van "in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst"-idee. Iemand is altijd onschuldig, tot het tegendeel bewezen wordt.

5 jaar is toch echt te lang, Maar ik zou niet zeggen dat je het niet kan proberen want soms haalt het ook nog iets uit. De dader zou inderdaad gestraft moeten worden na mijn mening. Ik zou gewoon even langs de politie gaan en dan vragen onder de naam van iemand anders zodat je minder ongemakkelijk erbij voelt hoe het zit en hoe het verder gaat. Trouwens denk aan Oog-getuigen. Hebben mensen je gezien met die persoon die je verkracht heeft? hebben ze gezien dat er iets mis was?

Je zegt het eigenlijk zelf al. Zonder bewijs. Als dat inderdaad zo is dan zou de verdachte dus niet veroordeeld kunnen worden en niet vast komen te zitten. Of bedoel je met vastzitten de voorlopige hechtenis? Als iemand verdachte is van een strafbaar feit waar voorlopige hechtenis VH is toegelaten dan kan ie voor max. 3 dagen door de politie vastgehouden worden. Let wel: voor onderzoek. Dus horen, getuigen, sporen etc. Deze drie dagen kunnen nog eenmaal verlengd worden. Maar in die tijd heb je wel een rechter-commissaris gezien die jou zaak beoordeeld en beslist of jij de volle drie dagen moet uitzitten. Bij een aangifte na 5 jaar zonder bewijs zal de verdachte hoogstwaarschijnlijk niet eens aangehouden worden, aar voor verhoor worden uitgenodigd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100