Mag je in de VS in een auto met een Nederlands kenteken rondrijden?

Stel, je laat je auto naar de VS verschepen. Laten we ervan uitgaan dat alle papieren in orde zijn. Mag je dan om dat je bijvoorbeeld een half jaar op vakantie naar de VS gaat in een auto met Nederlands kenteken rondrijden?

Weet jij het antwoord?

/2500

ik heb wat rond geneusd maar is eigenlijk niet te vinden ? Ik denk dat het vergelijkbaar is met een zuidamerikaans kenteken of canadees kentekens ? Dus in principe zou het mogen, lijkt mij Maar omdat het eigenlijk niet voorkomt is die info eigenlijk niet erg toegankelijk Bedenk dat het waarschijnlijk duurder is een Nederlandse auto te verschepen (zeker een retour verscheping) dan daar een auto te huren of zelf te kopen voor een bepaalde tijd. (en daarna weer te verkopen) Kan me voorstellen dat als het om een old timer gaat dat dat waarschijnlijk de enige reden is dat mensen auto met Nederlandse kentekens naar Amerika verschepen en terug voor een of ander show of zoiets ? Misschien dat je eens kan zoeken naar oldtimer import vanuit amerika naar EU misschien weten zij een antwoord op die vraag ? Verder schijnt je alleen een international rijbewijs te moeten aanvragen voor de staat Massachusetts.

Bronnen:
http://sclnl.rtrk.nl/?scid=19329&kw=765061...
http://www.exit-reizen.nl/reizen/informati...

Ja, dat mag, maximaal 1 jaar lang. Zie http://amsterdam.usconsulate.gov/driving.html onder het kopje "Foreign License Plates/Registration Tags Recognized in the United States" Het is me echter niet duidelijk of het "international distinguishing sign" iets extra's is dat je moet aanschaffen, of dat de aanduiding NL op het kenteken al voldoende is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100