heeft de politie een binnentredings bevel nodig en of een huiszoekingsbevel om 5 weedplanten uit de tuin te halen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat lijkt me wel, justitie gedoogt over het algemeen het bezit tot en met 5 planten,maar sommige dienders zijn overijverig.

ja, als er verdenkingen zijn dat er meer aan de hand is dan enkel de 5 planten. let wel op dat je maar een aantal gram weed in huis mag hebben, dus als je planten het goed doen ben je strafbaar volgens de wet als je teveel in huis hebt. 5 gram mag je hebben voor eigen gebruik, en meer niet. (kromme wet, want de politie weet ook wel dan een plant veel meer kan geven dan 1 gram per plant) Toegevoegd na 55 seconden: http://www.jellinek.nl/informatie_en_advies/vraag_en_antwoord/vraag/49/Met-hoeveel-gram-drugs-zal-de-politie-je-arresteren

Nee, voor een tuin heeft de politie niets nodig. Alleen een goede reden. En dat zijn die 5 planten. Het bevel is alleen nodig bij het betreden van een woning. En dat heet dat een machtiging tot binnentreden. Ook voor schuurtjes, garages en loddsen heeft de politie geen machtiging nodig. Echter als die garage of schuur een directe verbinding heeft tot de woning middel bv een deur, dan weer wel een machtiging.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0006763/geld...

Ja de politie heeft daarvoor een binnentredings bevel of huiszoekingsbevel voor nodig. Je tuin, valt onder je erf, en hoort dus bij de woning. Een vermoeden is niet genoeg. Maar als de planten open en bloot in je voortuin staan, dan is het een op heterdaad, en kunnen ze meteen handelen. In de onderste link, staat beschreven wat een erf is (je tuin) Huiszoeking Procedure Huiszoeking. De politie en ook andere medewerkers van justitie hebben de mogelijkheid tot huiszoeking over te gaan, indien de verdenking bestaat dat in een woning strafbare feiten worden/werden gepleegd of voorwerpen aanwezig zijn, die volgens de wetgeving in beslag genomen kunnen worden. Huiszoekingsbevel. Men is alleen verplicht toegang tot erf of woning te verlenen, nadat een bevel tot huiszoeking is getoond door de politie (zoals vaak in Amerikaanse films te zien is). Inhoud bevel. De inhoud van het huiszoekingsbevel kan echter een vrij algemene strekking hebben, zodat adres en huisnummer van de woning er niet in staan. Voldoende is dat het bevel de machtiging van de officier van justitie (respectievelijk de Rechter-commissaris) vermeldt en tevens het doel waartoe dit bevel is uitgevaardigd. In dit geval kan dan worden overgegaan tot inbeslagneming van bepaalde voorwerpen.

Bronnen:
http://31.7.1.133/vromvvb/alle/12
http://wetenschap.infonu.nl/recht-en-wet/9...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100