Kunnen er schadeclaims ingediend bij een weerinstituut voor verkeerde voorspellingen?

Vandaag zou er weeroverlast zijn, de NS laat minder treinen rijden. Ik kan me voorstellen dat er mensen te laat op hun bestemming komen en die kunnen en dus een deel gaan declareren bij de NS?
Een werlgever zou ook zijn werknemers eerder naar huis kunnen sturen i.v.m het verwachtte weer, een kostenpost voor de werkgever... Hier aan de kust geen centje pijn tot op heden

Toegevoegd na 20 minuten:
Ik weet nog een keer dat er enorm noodweer werd voorspeld en mijn werkgever hotelkamers is gaan reserveren voor mensen die ver van het werk wonen. Het bleek dus niet nodig te zijn….............

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee. Bijvoorbeeld het KNMI aanvaardt geen aansprakelijkheid voor het niet of slechts ten dele uitkomen van de verstrekte verwachtingen. Rover maakt zich ook al boos over de overtrokken maatregel van NS.

Bronnen:
http://www.knmi.nl/waarschuwingen_en_verwa...
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/9104/Het-we...

Ha, die Wayan; Schadeclaims indienen kan natuurlijk altijd, maar de kans op succes is praktisch nul omdat geen enkel weerinstituut garanties afgeeft dat hun voorspellingen 100% correct zijn.

Helaas, het voorspellen van het weer kan men niet! Iedereen kijkt naar de weersverwachting en meer is het niet, het is een verwachting! Het kan gaan gebeuren. Dus een schadeclaim neerleggen bij het KNMI is geldverspilling. Wat de NS doet is niets anders dan slimmigheid, zodra er slecht weer wordt voorspeld passen deze gasten een aangepaste rijschema aan en kun je niets verhalen want het KNMI had immers noodweer voorspeld. Alles staat vermeld in de kleine lettertjes. Zolang we te maken hebben met een weersverwachting en geen weersvoorspelling is er niets aan te doen!

Als ze volgens de wet aansprakelijk zijn, dan kun je ze wel aansprakelijk stellen. Stelt dwingend recht ze aansprakelijk, dan zijn algemene voorwaarden niet rechtsgeldig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100