Kan ik onder mijn concurrentiebeding uitkomen?

Ik ben verkoper van bepaalde gebruiksartikelen. Ik heb een concurrentiebeding dat ik binnen een straal van 200 km geen concurerende werkzaamheden uit mag voeren. Nu wil ik voor mezelf beginnen. en ik vind dit beding erg beknopt en denk dat ik er hierom onderuit kan komen. Wie kan mij nuttige tips geven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij is het bij de wet bepaald dat niemand je mag weerhouden van het verdienen van geld. Als je niet alle klanten direct inpikt, zou het toch niet zo'n groot probleem hoeven zijn. Anders 1 jaar wachten (en misschien iets anders doen) en dan voor jezelf beginnen. Ook zou je het eens open kunnen bespreken met je baas, mits de situatie dat toelaat! Succes!

Vaak doet een werkgever niet moeilijk als het om een werknemer gaat die naar een ander bedrijf gaat wat in ongeveer dezelfde sector zit. In jouw geval kan het wel eens niet iets anders liggen: je bent namelijk van plan een directe concurrent te worden. Er zijn een aantal wettelijke uitspraken waarin gesteld wordt dat een concurrentiebeding niet iemand in zijn carrière mag belemmeren. Dus als je bij een ander een hogere functie kan krijgen (of meer salaris) die je huidige werkgever je niet kan/wil bieden, ben je 'vrij". Probeer dus voor jezelf helder te krijgen waarin je huidige baan je beperkt en welke extra groeimogelijkheden je hebt wanneer je voor jezelf begint. Een theoretische oplossing is op ontslag aansturen; dan vervalt ook het concurrentiebeding. Maar zo ver wil je het waarschijnlijk niet laten komen.

Ga hier niet lichtvaardig mee om. Neem het contract mee naar de wetswinkel en vraag advies. Je hebt grote kans dat je er niet onderuit kan en dat je een forse schadeclaim te wachten staat als je er geen aandacht aan besteedt en denkt dat het wel los zal lopen. Zeker als het contract door een grote firma is opgesteld, is het spijkerhard.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100