Als je overlijd in het buitenland. En je moet terug naar nederland ga je dan mee terug in een passagiers vliegtuig?

Dus gewoon met een KLM bvb terug naar Holland. Of is er een speciale vlucht voor.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Even wat duidelijkheid... De overledene kan met elk vliegtuig mee, onderin de laadruimte. Hij /zij wordt eerst gebalsemd, zodat het lichaam goed blijft. Komt in een kist met een zinken binnenkist (zonder koeling) Mag en moet open gemaakt worden omdat de zinken kist er weer uit moet. De familie kan de overledene gewoon zien. Natuurlijk wordt dat soms afgeraden als hij/zij niet meer toonbaar is, maar als de familie toch wilt kijken dan worden ze voorbereid wat ze te zien krijgen en kunnen dus kijken/afscheid nemen.. Toegevoegd na 8 minuten: O, ja, de zinken kist moet eruit omdat hij niet vergaat in de grond en ook niet in de oven mag

Je gaat gewoon terug met een normale passagiersvlucht. Toegevoegd na 17 uur: Voor de duidelijkheid in het ruim van het vliegtuig. Niet op een stoel.

Het is dan maar net wat het beste uitkomt. Kan zijn dat je mee gaat in het vrachtruim van een passagiersvliegtuig en anders in een cargovliegtuig. Er zijn geen speciale vluchten voor overledenen. Je komt dan in een speciale kist te liggen met koeling.

Als je overlijd in het buitenland . Dan gaat de kist met de overledene in de bagageruimte van het vliegtuig . Maar de kist wordt helemaal verzegeld en kan en mag niet meer geopend worden in nederland . Toegevoegd na 2 minuten: Of de kist gaat ook mee terug in een vrachtvliegtuig .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100