Kan een man zijn ex zomaar dwingen om ineens al haar spullen op te halen, terwijl zij nog volop bezig is haar (nieuwe) woning op te knappen?

De situatie in het kort:
Man heeft een nieuwe vriendin, vrouw en 2 kinderen moeten eruit. Vrouw heeft andere woning gevonden, is druk bezig om die op te knappen. Heeft nog een week of 2 nodig, maar krijgt nu (ja, NU dus!) ineens een ultimatum: alles wat ze morgen (zat. 16-06) niet ophaalt, is ze kwijt. Want meneer heeft nieuwe spullen besteld en die worden morgen geleverd. Hij zegt nu dat alle sloten worden vervangen zodra hij zijn nieuwe spullen heeft, en dat ze (zijn ex, moeder van zijn kinderen) dus kan fluiten naar alles wat ze dan nog niet heeft opgehaald.
Haar nieuwe woning is nog niet klaar, waar moet ze alles laten? Ze dacht dat ze nog genoeg tijd had, maar meneer krijgt het ineens op z'n heupen; zijn nieuwe vriendin trekt morgen in.

Kan hij dit zomaar doen?
Of kan zijn ex nog op de een of andere manier voorkomen dat ze haar spullen kwijt is, na morgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hij kan dit zomaar doen, sommige mensen zijn zo onredelijk. Of het rechtsgeldig is hangt af van vele factoren, zoals in vorig antwoord is gegeven. Je moet nu een oplossing dus en kunt niet wachten tot maandag om de advocaat te bellen. Ik zou een hulplijn nu bellen en de situatie uitleggen. Succes

Dit soort kwesties zijn echt niet zo maar te beantwoorden. Het hangt van veel te veel factoren af. Zijn ze in gemeenschap van goederen getrouwd? Zijn ze al officieel gescheiden? Is daar een advocaat bij betrokken? Is er een behoorlijke boedelscheiding gemaakt? Zoals jij het schrijft klinkt het heel onbehoorlijk. En als mevrouw recht heeft op de helft van alle spullen, omdat ze in gemeenschap van goederen getrouwd zijn ( waren ), dan kan het niet dat ze alles kwijt zou zijn. Toegevoegd na 5 minuten: Als ze een advocaat heeft voor de echtscheiding, dan kan ze die bellen.

Heel onredelijk, maar het is helaas niet anders. Tijdelijk een opslagbox huren kost een paar tientjes, maar dan heb je wel je meubels nog. Het is allicht goedkoper dan alles opnieuw kopen. Man, vrouw, scheiding, twee kinderen... Ruud en Estelle wellicht? ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100