Is het exploiteren van een coffeeshop in Nederland legaal, of wordt ook het verkoopgedeelte gewoon 'gedoogd'?

De vraag lijkt me duidelijk, ik kreeg inspiratie toen ik enige malen als onderdeel van een aantal antwoorden op een andere vraag las dat wietverkoop in de coffeeshop legaal zou zijn.

Is dit echt zo? Waar is dat op gebaseerd, wettelijk gezien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Coffeeshops, aanvragen vergunning De Opiumwet verbiedt de verkoop en handel in drugs. De verkoop van softdrugs wordt gedoogd onder strenge voorwaarden. Landelijke regelgeving De voorwaarden voor de verkoop van softdrugs zijn neergelegd in de gemeentelijke gedoogrichtlijnen coffeeshops. In deze gedoogrichtlijnen zijn de landelijke AHOJG-regels opgenomen, die in heel Nederland gelden. De belangrijkste AHOJG-regels: geen verkoop aan personen beneden de 18 jaar, waarbij controle van de leeftijd verplicht is; het bedrijf moet een verlof hebben voor de verkoop van alcoholvrije dranken en eetwaren; per transactie mag maximaal 5 gram softdrugs worden verkocht; de aanwezige handelsvoorraad in het bedrijf mag niet hoger zijn dan 500 gram.

Bronnen:
http://www.bestuurlijkhandhaven.nl/problem...

Inkopen mag niet verkopen mag wel... Maar er zijn vestigingsvergunningen en die veranderen heel snel steeds... Maar het is legaal, die coffeeshop... Nog wel, maar morgen kan het weer anders zijn...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100