Worden de gegevens van een misdrijf enkel bewaard in de gemeente van misdrijf of is dit over het hele land bekend?Worden deze ooit verwijderd?

Ik bedoel bij de politie van de gemeente of stad.

Weet jij het antwoord?

/2500

de politie in nederland is nu nog verdeeld in 26 korpsen. agenten van de verschillende korpsen kunnen nu niet zomaar in de computer van een andere regio kijken. echter de meldkamer en aangewezen personen kunnen dit wel. een misdrijf gepleegd in leeuwarden kan dus opgevraagd worden in maastricht. gegevens worden in principe na 5 jaar uit de politiesystemen verwijderd. dat houdt in de de gemiddelde agent deze gegevens niet meer kan inzien. ze blijven echter nog wel langer bewaard.

Alles wordt opgeslagen in een database van justitie in, ik dacht groningen! Ga er maar vanuit dat het daar járen blijft zitten

Om op het laatste in te gaan: "Bewaartermijn gegevens misdrijven Gegevens over misdrijven blijven minimaal 30 jaar geregistreerd. Als de straf langer dan 3 jaar duurt, wordt de termijn verlengd met de duur van de vrijheidsstraf. Bij vrijheidstraffen van 8 jaar of meer wordt de termijn verlengd met 10 jaar. Bij zedenmisdrijven worden de gegevens pas verwijderd 20 jaar nadat de dader is overleden. Bewaartermijn overtredingen Gegevens over overtredingen blijven meestal 5 jaar geregistreerd. De termijn is 10 jaar als u bent veroordeeld tot een vrijheidsstraf of een taakstraf. "

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/st...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100