Euro centen afronden zonder stikker op de deur, mag dit?

Neen dit mag niet. Dit mag alleen wanneer een winkel een stikker op de deur heeft dat ze contante betalingen afronden.
Maar nu het volgende Albert Hein rond altijd af. Maar nu was ik laatst in een winkel van Albert Hein waar geen stikker op de deur en kassa stond. Ik wilde dus precies contant betalen maar dat mocht niet volgens mevrouw. Ze ronden al heel lang af zei ze. Ik heb gezegd het zonder stikker niet mag. Ze zei dat ze dit altijd doen. Maar het was tijdens werktijd dus had geen tijd om lang met haar in discussie te gaan en heb het dus maar zo gelaten. Maar wettelijk zijn ze verplicht het wel aan te nemen toch? Ze hebben me tenslotte niet bij binnenkomst op de hoogte gesteld van hun regeling. En aangezien de 1 en 2 euro centen nog steeds wettelijke betaalmiddelen zijn....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jij hebt gelijk: Wanneer u bij de kassa met contant geld afrekent, mag de winkelier het bedrag afronden op een veelvoud van 5 eurocent. De winkelier moet wel duidelijk aangeven met een sticker op de pui en bij de kassa dat er wordt afgerond. Deze maatregel vergroot het betaalgemak en dringt de kosten van ons betalingsverkeer terug. Het afronden geldt niet voor betalingen met pinpas of chipknip. Munten van 1 en 2 eurocent niet afgeschaft De munten van 1 en 2 eurocent worden niet afgeschaft, u kunt er gewoon mee blijven betalen. Maar omdat er steeds minder vraag naar de 1 en 2 eurocent zal zijn, komen er op den duur minder eurocenten in omloop. Behalve Finland is Nederland het enige euroland dat afrondt. In Finland is afronden wettelijk verplicht. In Nederland mag een winkelier zelf bepalen of hij afrondt.

Bronnen:
http://www.dnb.nl/betalingsverkeer/euroban...

Waarom zou je ermee WILLEN betalen? Van mij mogen ze de 5 cent munten ook afschaffen al die rommel in mijn portemonnee. Bij de Aldi krijg ik die dingen ook altijd, ik geef ze metaan weer terug. Vieze kleine stinkmuntjes zijn het. Toegevoegd na 26 seconden: PIN rules!!!

Je hebt inderdaad gelijk, ze moeten het aannemen zolang het een wettig betaalmiddel is! Ik heb zelf geen sticker op de deur van mijn winkel, maar rond wel al…. ben niet zo’n centenneuker…

Al staan er 50 stickers op de deur dan nog kun je gepast betalen en dat hebben ze te accepteren,het afronden is door de supermarkten in het leven geroepen om extra geld binnen te halen maar de 1 en 2 € centen zijn nog steeds een wettig betaalmiddelen het afronden zou alleen bedoeld zijn om de geldhandelingen te verminderen en als je gepast betaald gaat dat oneigelijke argument niet op,omdat er geen extra handelingen nodig zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100