Curator van een bedrijf dat faillet is vraagt om een betalingsbewijs van 2 jaar terug en dreigt met incasso.Moet ik die nog kunnen aantonen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, die had je moeten bewaren: http://www.1001tips.be/lifestyle/juridische-rubrieken/hoe-lang-moeten-officiele-documenten-bewaard-worden.asp Alle betalingsbewijzen van bedrijven etc moeten 7-10 jaar bewaard worden. Toegevoegd na 1 minuut: En dus ja: die moet je kunnen aantonen. Aan de andere kant moet het failliete bedrijf ook maar bewijzen dat ze het wel of niet betaalt hebben maar jij had het dus moeten bewaren.

Als je dat bewijs nog hebt, zou ik het gewoon even laten zien. Kan je een hoop problemen schelen. Als je het bewijs niet meer hebt, en hebt daar iets gekocht op naam, dan zul je dat moeten betalen ben ik bang. Als je zeker weet dat je daar nooit niets gekocht hebt en dus geen bewijs kan hebben, hoef je niets te vrezen.

Als je via bank of giro hebt betaald, is het ook voldoende hiervan een afschrift te overleggen. Een betalingsbewijs is niet precies gelijk een een bewijs dat er betaald is. Maar wel voldoende.

Ligt eraan of jij ook een bedrijf bent of gewoon particulier volgens mij Want thuis bewaar ik ook geen 2 jaar bonnetjes tenzij het voor de garantie is

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100