bezwaar tegen boete bij niet gevaarlijk door rood licht rijden?

vandaag ben ik bekeurd voor het negeren van een rood verkeerslicht. Ik reed achter een hoge vrachtwagen aan die links afging, tijdens het afslaan zag ik het verkeerslicht pas omdat die vrachtwagen vrij hoog was en het verkeerslicht boven het voorsorteervak hing. Niet direct erboven maar een stukje verderop. Dit alles met een snelheid van max 30 km. per uur. Volgens mij kan ik met succes in beroep gaan, omdat ik niet bewust het rode licht negeerde, bovendien was er m.i. geen gevaar voor het overige verkeer. het betreft hier een ruime overzichtelijke kruising.

Weet jij het antwoord?

/2500

De omstandigheden waarmee je door rood licht rijdt, zijn in principe niet van invloed. Het is verboden. Dat je een licht niet kunt zien, is geen reden: je had m.i. dan gewoon voldoende afstand moeten houden zodat je het licht wél kon zien.

Ik geef je niet veel kans, de wet is zwart/wit (of rood/groen) in dit geval, dat jij het stoplicht niet kon zien door een hoge vrachtwagen geeft alleen maar aan dat je niet genoeg afstand hebt gehouden en of het veilig is of niet is niet aan jou om te beoordelen.

In beroep gaan kan altijd. Maar kans op succes is minimaal. Als je niet wist dat er een verkeerslicht stond, geeft dat aan dat je te dicht op de vrachtwagen reed. Je hield te weinig afstand om de verkeerssituatie te overzien. Je kan het proberen maar je kan ook denken: pech gehad, de overtreding is nou eenmaal een feit, en in het vervolg beter uitkijken.

Wat ik recent uitgelegd heb gekregen toen ik zelf in bezwaar was gegaan tegen een overtreding: Zolang je de overtreding niet ONTKENT moet je betalen! De omstandigheden doen er niet toe, je wordt geacht je onder alle omstandigheden aan de regels te houden... Niet leuk, maar zo is de wet.

daar is geen kans op, door rood mag niet, ongeacht de omstandigheden. ze zullen zeggen dat je afstand tussen jou en de vrachtwagen te klein was, en dat doe je je zelf aan. als je meer afstand had gehouden, had je het op tijd gezien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100