Kleding vergoeden?

Wanneer ik mijn kleding beschadig aan iets op school omdat er een gemene scherpe rand aan ziet. Zijn ze dit dan verplicht te vergoeden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk niet dat ze het verplicht zijn, tenzij ze het voorwerp bewust hebben neergezet om iets te beschadigen. Dat mag namelijk niet. Het kan goed zijn dat door jouw onhandigheid jij er tegenaan bent gelopen en zodoende je kleding hebt beschadigd, dit is niet te bewijzen helaas. Het is natuurlijk erg vervelend dat je kleding is beschadigd op school. Je kunt eens in gesprek gaan met de rector of verantwoordelijke van dit voorwerp om te kijken of je het vergoed kunt krijgen. Soms kom je met een goed gesprek ook ver.

Nee, dat zijn ze niet.

Nee Jij zelf moet uitkijken waar je loopt en waar je zit.!

Het hangt ervan af. De normale situatie is toch wel degelijk dat degene die aantoonbaar aantoonbare schade aanricht hiervoor verantwoordelijk is en ook gehouden is die te vergoeden. Het kan echter zijn dat je dit bij een rechter aannemelijk zult moeten maken en dat is misschien wat veel van het goede voor een broek. Een goed gesprek kan echter zeker geen kwaad. Natuurlijk moet het wel gaan om schade die onvermijdelijk was en die niet door jouw eigen toedoen is aangericht. Daarom zeg ik dus het hangt ervan af, er zijn namelijk nogal wat factoren die een rol kunnen spelen.

Mijn neefje heeft zijn nieuwe zoekgraakte gymkleding vergoed gekregen via zijn eigen verzekering, bijvoorbeeld

De school is hier helaas niet voor verzekerd. Wat wel kan als deze net nieuw is en je hebt de bon nog om te kijken of dit wordt vergoed door de verzekering, maar ook hier is weinig kans op. Als je een reisverzekering hebt en het vindt plaats tijdens de reis wordt dit wel vergoed. Dus ben bang dat je net overal buiten zal vallen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100