Hoe vaak mag een autoalarm afgaan?

Ergens in de buurt heeft iemand onlangs een autoalarm geïnstalleerd. Sindsdien slaap ik geen nacht meer door. Hij gaat 10-20 keer per nacht af. Geen flauw idee welke auto het is (als ik 's nachts ga staan posten ben ik voor je het weet nog verdacht ook...) maar los daarvan vraag ik me af of dit eigenlijk wel mag. Mijn gevoel zegt van niet. Wie kan dat vervangen door feiten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mogelijk weten buurtbewoners welke auto het is. Ik zelf heb ook ooit een alarm ingebouwd deze zijn vrij makkelijk te verstellen dat ze minder gevoelig zijn. Als je weet welke auto kun je een briefje onder de ruitenwisser doen met het verzoek dit te verstellen. Mocht dit niet gebeuren helpt het doen van aangifte bij de politie. En samen sta je sterk als je met meerdere bewoners gaat klagen bereik je meer.

Hier draait het enkel en alleen om geluidsoverlast door derde. Bespreek dit is met de wijkagent en als deze geen stappen onderneemt telkens bij het afgaan van het alarm direct contact opnemen met de politie. Doe dit in samenspraak met de buren, gegarandeerd dat je snel van de overlast af bent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100