Wat te doen tegen iemand die je o.a. stalkt via de telefoon?

Deze man stalkt mij al 13 jaar met regelmaat. En nu is hij sinds kort weer begonnen met bellen. Om het half uur, om het kwartier, 5 minuten nadat ik mn huis binnenkom. De politie heeft al eens contact met hem gehad maar zegt verder niks te kunnen doen. Nu houden we bij wanneer hij belt zodat de KNP erachter aan kan gaan. Maar wat kan ik nog meer doen, ik weet wie het is nm.

Toegevoegd na 30 minuten:
Ik wil geen nieuw nummer aanvragen omdat ik niet langer wilt vluchten voor die *piep*. Hij stalkt al 13jaar dus niet alleen via post en telefoon

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je gebeld wordt, neem je op en zeg je niets. Je luister even of er aan de andere kant van de lijn iemand anders dan die persoon is. Is die persoon het weer, dan leg je de hoorn gewoon even ernaast. Dan wacht je tot die persoon ophangt. Zo kost het hem alleen maar geld. Helpt dat niet, dan schakel je je telefoon tijdelijk een dagje door naar een niet-bestaand nummer (bijvoorbeeld 0485-512981). Als die persoon dan belt, dan zal er een stem zijn die zegt: 'Het nummer dat u gebeld heeft is niet in gebruik. Controleer het nummer en kies opnieuw.' De persoon zal denken dat je nummer niet meer in gebruik is. Zie voor het doorschakelen de bijgevoegde bron.

Je kunt een ander telefoonnummer nemen. En zelfs een geheim nummer zo je dat wenst. Dat geef je dan alleen aan je echte vrienden en aan instellingen die jou moeten kunnen bereiken en laat erbij aantekenen dat het een geheim nummer betreft. Dat heb ik ook gedaan en wordt nooit meer door de vroegere stalker lastig gevallen. En ook niet door allerlei bedrijven die je iets willen aansmeren. De enige die me nu nog lastig valt is KPN zelf. Ik had ook tegen hun gezegd dat ik van hun telefoontjes niet gediend ben en ze maar een folder moeten sturen als ze een nieuw product onder mijn aandacht wilden brengen. Twee jaar lang geen last meer van ze gehad, maar vorige week belden ze weer eens.

De eerste stappen heb je al correct gedaan en dat is inderdaad KPN inschakelen. Als het een telefoonnummer is dat bekend is zal de desbetreffende persoon een waarschuwingsbrief krijgen om ermee te stoppen. Stopt het niet dan met de brief van KPN naar de politie gaan en aangifte doen van stalking

Bronnen:
werkervaring

Wij werden een tijdlang ook gestalkt via de telefoon. Ik heb toen iets heel raars gedaan, op het moment dat ik kon verwachten dat de stalker het was, het risico nemend dat het iemand anders was, heb ik heel hard en heel hoog gekrijst, je zou ook een apparaat voor de hoorn kunnen houden dat een afschuwelijk geluid maakt. Daarna niets meer gehoord. Aan stalken zelf blijkt strafrechtelijk heel weinig te doen, een echte stalker, zo las ik ooit in een artikel weet altijd de nieuwe telefoon te vinden, het nieuwe adres, etc, trekt zich niks aan van boetes. Het is maar een tip, misschien vind je het raar, maar het proberen waard!

Koop een scheidrechtersfluitje zodra die belt neem je op en blaas je hard op je fluit sukses

Een kennis van mij had er ook last van (via mobiel). Als die gebelt werd heeft hij zijn mobiel gewoon neer gelegt. Laat maar bellen zij hij, de kosten zijn voor hem. Maar je kan ook afspreken met fam en kennissen dat ze NIET anoniem bellen, belt er dan toch iemand anoniem gewoon wegdrukken.

ik heb het opgelost door een code in te stellen, mensen die mij wel mogen bellen zeg ik ; eerst 3x over laten gaan en dan direct weer bellen, het werkt heel goed! Toegevoegd na 21 minuten: 13jaar! ik zit mij gewoon boos te maken, uit bezorgdheid! moet je nog iets met die gene (af) regelen of kan je niet terug 'pesten' ? je hem toch nm? begin met de telefoon code!

Belt deze "stalker" met een herkenbaar telefoonnummer dan kan jij de KPN de opdracht geven dat dit nummer op je lijn wordt geblokkeerd. KPN loopt er niet te koop mee, maar deze service kunnen ze wel verlenen. Wordt je stelselmatig op je GSM door deze persoon gebeld kan je bij de instellingen zoeken en zijn nummers blokkeren. Maar ook onherkenbare nummers kan je hiermee blokkeren. Hij krijgt gewoon het geluid dat je telefoon over gaat, maar jij merkt daar dan niets meer van. Veel telefonische verkooppraktijken bellen ook met een beschermd telefoonnummer, als je deze ook blokkeert ben je daar ook vanaf en krijg je een heleboel rust !! Sterkte !

Om er vanaf te zijn, zou je ook eens een gesprek met je vader aan kunnen gaan. Misschien zijn er veel onduidelijkheden tussen jullie. Hij kan zijn verhaal niet kwijt en jij staat er niet voor open. Misschien is het met een heel duidelijk gesprek verholpen? Vind je dit te confronterend zou je ook een neutraal iemand mee kunnen nemen die jou daarin steunt.

Ik begrijp van je dat het om je vader gaat. Dat maakt de situatie erg lastig. Hij wil met je praten of je zien, maar jij wilt dat niet. Misschien kun je een afspraak maken bij een relatietherapeut, die kan je vader uitnodigen voor een (later) gesprek. In dat gesprek kun je heel duidelijk maken dat jij hem niet meer wilt zien. Ik weet niet of je ouders nog bij elkaar zijn, maar het is misschien een optie om je moeder te vragen of zij hem wil vragen je met rust te laten. Misschien leven de ouders van je vader nog? Dan zou je hen ook kunnen inschakelen. Een broer of zus van je vader is misschien ook wel bereid om te gaan praten met je vader. Als je vader belt kun je huisgenoten vragen op te nemen en duidelijk te vertellen dat jij niet wilt dat hij jou lastig valt. Ook kun je je vader een brief schrijven waar je duidelijk in maakt dat jij hem niet wilt zien en dat hij jou met rust laat. Laat hij jou niet met rust, dan kun je de brief in de lokale krant plaatsten. Je kunt de werkgever van je vader vragen om met hem te geen praten, dit is geen goede reclame voor dat bedrijf. Als je vader geen baan heeft kun je naar het UWV gaan en melden dat je vader inmiddels een dagtaak heeft: jou lastig vallen. Als je vader weer bij jou in de straat staat kun je omstanders vragen jou te helpen. Wij hebben ooit eens een kennis geholpen die werd lastig gevallen door een, voor haar, bekende. Het hielp, want na 3 keer geholpen te zijn door omstanders, liet diegene haar met rust als zij aan het winkelen was. Heb je trouwens enig idee waarom je vader je wil spreken? Misschien als je hem aanhoort, dat hij je dan met rust kan laten? Erg veel sterkte en wijsheid toegewenst!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100