Als je identiteitskaarten en dergelijke bij een inbraak gestolen worden, krijg je dit dan ook vergoed via de inboedelverzekering?

Afgelopen nacht is er bij ons ingebroken. Onder andere identiteitskaarten en rijbewijzen zijn meegenomen. Nu heb ik uiteraard de schade gemeld, maar bij het callcenter van de verzekering wisten ze mij niets anders te vertellen dan dat het aan de expert is om te beoordelen of dit ook vergoed wordt, samen met de boete die je aan de gemeente moet betalen wanneer je nieuwe rijbewijzen en paspoorten aanvraagt.

Nu heb ik al een beetje gezocht en ik kom er niet helemaal uit. Heeft hier iemand helaas deze nare ervaring al eens meegemaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat hangt van de verzekering af. Zowel van de maatschappij als van de soort inboedelverzekering en van de hoogte van het verzekerd bedrag. Kijk in de kleine letters van je polis. Het is aan de expert is om te beoordelen of dit ook vergoed wordt, samen met de boete die je aan de gemeente moet betalen wanneer je nieuwe rijbewijzen en paspoorten aanvraagt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100