hoe kan kinderarbeid bestaan?

de politiek in sommige derde wereld landen laat kinderabeid toestaan,terwijl de VN rechten van een kind heeft uitgeroepen. Dit zou toch een reden zijn waarom kinderarbeid niet zou moeten bestaan,maar het bestaat wel. waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zolang wij, de consumenten, zeuren dat iets te duur is zullen de fabrikanten naar lage lonen uit blijven wijken. En tja, als je iets verder weg doet, of beter gezegd 'laat doen', dan raak je enigszins de controle kwijt. En in lage lonen landen is het gewoon ook vaak gebruikelijker dat je je eigen brood moet verdienen simpelweg omdat er geen geld is. Dus eigenlijk is gewoon de schuld der welvarenden.

Er zijn maar drie redenen, of de politiek zegt het één en doet het ander (fraude dus) of er is corruptie daar, ze zeggen dat er gewoonweg geen kinderarbeid is maar het is er wel degelijk... Feit is dat het bestaat, dat het niet mag en toch wordt er niets (of niet genoeg) aan gedaan... RaRa hoe kan dat? Wellicht is de wekelijke reden: beide mogelijkheden en dat is dan meteen de derde reden...

Zolang er afnemers zijn van door kinderhandjes gemaakte goederen blijft dit bestaan.

Het bestaat omdat men wereldwijd vraagt om goedkoop geproduceerde producten. Leveranciers gaan daarom op zoek naar goedkope werkkrachten en vaak betekent dit dat kinderen het werk doen. Kinderarbeid is goedkoop en vaak zelfs gratis. Het bestaat omdat consumenten goedkope producten blijven kopen en zich niet afvragen waar, hoe en door wie het product gemaakt is.

Door toedoen van ons consumenten,maar wat zou U doen een duurder produkt of eenzelfde produkt dat goedkoper is maar door kinderarbeid gemaakt is,ik zou kiezen voor het goedkope produkt omdat je toch aan je eigen portemonnee denkt,en wij er niet eens bij nadenken.maar als er een groot bord boven zou hangen ,,met gemaakt door kinderarbeid met een foto erbij van die arme kinderen,dan werden wij iets meer op de feiten gedrukt,maar of het echt zou helpen,ik betwijfel het.

Enerzijds is er in derdewereldlanden zoveel armoede dat ouders uit wanhoop en honger hun kind uitlenen (of verkopen) om voor een zeer schamel loontje werk te verrichten. Anderzijds willen de rijkere westerse landen liefst zo min mogelijk voor een product betalen. Omdat er zo weinig voor de producten betaald wordt, moeten ook de kinderen meewerken om voldoende geld om te overleven, verdienen. Zo houden we deze cirkel in stand! Natuurlijk mag kinderarbeid niet. Maar zolang de armoede zo groot is, is kinderarbeid niet echt de wereld uit te bannen. De gezinnen zouden dan dood gaan van de honger. Unicef en tal van andere organisaties zetten in om in eerste instantie de werkomstandigheden van de kinderen wat te verbeteren en te helpen bij de armoedebestrijding. Voor meer informatie: zie link

Bronnen:
http://www.fairpolitics.nl/nederland/cases...

Omdat lokale corrupte politici en dictators zich geen klap interesseren voor wat de door het westen gedomineerde VN vind. Omdat de VN bijna geen reële middelen heeft om regeringen aan VN beslissingen te houden. Omdat grote bedrijven (en kleine ook) gewoonweg de goedkoopste producten inkopen en volwassenen zijn duurder dan kind slaven (zie ook de recente berichten over chocola). Geen vragen stellen werkt dan al snel geweten sussend. Omdat we hier als consument alleen maar naar de prijs kijken en zo de bedrijven niet aanspreken op foute producten. Als we maar zoveel mogelijk voor een zo laag mogelijke prijs kunnen kopen.

Mensen moeten dagelijks brood eten, om te overleven. En als er geen vader in dat gezin is. Of een vader die heel er ziek is en niet bereid om te kunnen werken bv. Dan moet de kind daarvoor zorgen... Wel eens naar Bulgarije geweest. Kinderen gaan tussen de rijende auto's werken. Om brood geld te verdienen. Dus kinderarbeid bestaat om te overleven..!

armoede

Omdat die land arm is. kan een kinderarbeid ontstaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100