Hoe vind ik een oude uitspraak van de Hoge Raad?

Het gaat om deze uitspraken:
HR 12 juni 1973, NJ 1973, 373
HR 23 oktober 1962, VR 1963, 21

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Deze uitspraken zijn niet te vinden via www.rechtspraak.nl, maar wel via verschillende databases. Ik heb de eerste voor je kunnen vinden, de andere kon ik helaas niet vinden. In de bron is de eerste uitspraak te vinden.

Bronnen:
http://www.mijnbestand.nl/Bestand-VAYSVQGCRZDY.doc

Op www.rechtspraak.nl kun je in het zoekveld de datum of het nummer invoeren, je vindt dan alle uitspraken die aan jouw zoekcriterium voldoen, ook die van de Hoge Raad.

Bronnen:
http://www.rechtspraak.nl/Pages/default.aspx

U kunt het hier eens proberen. http://zoeken.rechtspraak.nl/ Toegevoegd na 3 uur: Schiet me net iets te binnen, je kunt een oud vonnis ook opvragen bij de griffie. Hoe kan ik een oude uitspraak opvragen? De rechtbank verstrekt alleen vonnissen, wanneer de belangen van de veroordeelde of andere mensen die in het vonnis genoemd worden hierdoor niet geschaad worden. Vonnissen die de rechtbank verstuurt, zijn altijd geanonimiseerd. U zult dus geen namen van betrokkenen aantreffen in het afschrift. Als u procespartij bent (geweest) heeft u overigens altijd recht op een afschrift. U kunt uw verzoek per brief sturen aan de juiste sector, zie voor de postadressen de pagina 'Contact'. Vermeld in uw brief in ieder geval: - Waarom u een afschrift van het vonnis wilt ontvangen - Een beschrijving van het onderwerp van de zaak (indien mogelijk het zaaknummer) - De naam van de procespartij(en) waarop de zaak betrekking heeft -Wanneer de rechtbank uitspraak heeft gedaan. -Uw eigen contactgegevens Na ontvangst wordt uw aanvraag beoordeeld. U krijgt hierover schriftelijk bericht. Hier een link als nog meer wil weten. http://www.rechtspraak.nl/Organisatie/Rechtbanken/Breda/VeelgesteldeVragen/Pages/default.aspx

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100