Klopt het dat alles wat vanop straat te zien is behalve mensen gefotografeerd mag worden in Belgie?

Ik maakte deze week een foto van een getunde VW Golf GTI maar kreeg een opmerking van een man die beweerde dat ik een misdaad bega, ik vertelde het aan een vriend van mij en die zei dat alles dat vanop straat gezien is gefotografeerd mag worden tenzij er bijvoorbeeld een briefje/opschrift is met bijvoorbeeld: "Gelieve niet te fotograferen" etc.

Weet jij het antwoord?

/2500

Monumenten en dergelijke mag je wel fotograferen, mensen ook gewoon trouwens, mits iemand het niet oke vind moet die persoon het je maar vertellen, maar zolang niemand erover klaagt mag het gewoon.

Bronnen:
Mijn broer was fotograaf geweest.

Zolang je niets met de foto doet, is het prima. Een nummerbord is een persoonsgegeven. Officeel volgens de wet moeten mensen toestemming geven alvoor er persoonsgegevens op het internet geplaats worden. dit is in Nederland ook. Maar om nou te zeggen dat met het maken van een foto van een auto je de wet overtreed is erg overdreven.. (De bron gaat over verkeersovertreders, maar feitelijk gaat het over een foto van een auto...) “Verkeersovertreding fotograferen voor Twitter is strafbaar”

Bronnen:
http://blog.iusmentis.com/2011/10/18/verke...

Ik denk dat niet,want op google Routebeschrijving in de buurt,heb ik het huis van mijn ouders gevonden waar ik mijn moeder zag aan de voorkant het onkruid wieten,,we vonden dit heel grappig. Toegevoegd na 3 minuten: neen dat klopt niet als je met google de auto van mijn vader in de garage ziet staan,pure onzin! Toegevoegd na 15 minuten: natuurlijk stond de poort open waarschijnlijk waren ze nog niet zo lang gearriveerd.

Bronnen:
google routebeschrijving in de buurt,Hugo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100