door welke situatie gaat het lucht alarm af ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat wordt aangestuurd door een computer. Dit gaat elke 1ste maandag van de maand automatisch{test} en als het nodig is kunnen ze het alarm activeren. Toegevoegd na 1 minuut: En dat doen ze als er iets is gebuerd wat schadelijk / gevaarlijk is voor de mens/dier en daarom moet je ook ramen en deuren sluiten en de radio of tv aanzetten. Dit kan zijn bij bijvoorbeeld een brand waar schadelijke stoffen vrijkomen.

als je naar binnen moet met ramen en deuren dicht, dus dat kan vanalles zijn; giftige stof in de lucht, storm, meer weten? google.

bij grote ongelukken waar wellicht gevaarlijke stoffen vrijkomen Bij oorlogssituaties In algemene zin: Bij gebeurtenissen waar levens op het spel kunnen staan en een groot deel van de locale bevolking kunnen treffen.

Als er een bedreiging is zoals giftige gassen door een brand, een chemische aanval, een atoombom etc.

Bij grote rampen in je woonomgeving en bij luchtalarm,als we worden aangevallen door b.v. de Belgische luchtmacht. En natuurlijk elke maand bij wijze van proef.

Een alarm wordt gegeven op het moment dat de bevolking wordt bedreigt. Het alarm wordt afgegeven op advies van de commandant van de regionale brandweer, commandant regio politie, commandant rampenteam GGD, Burgemeester van het getroffen gebied, commissaris van de koningin van de desbetreffende provincie. Het alarm wordt alleen afgegeven voor het gebied dat bedreigd wordt. De bedreiging kan uit allerlei vormen bestaan, van natuurramp tot een fabrieks ramp (Enschede, Moerdijk), vliegtuigramp, oorlogsdreiging. In geval van oorlogsdreiging wordt het alarm geactiveerd door defensie, specefiek door de luchtmacht en / of EOD.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100