Ben ik bedrogen door de fitnesscentrum?

Een tijdje geleden, om precies te zijn 4-10-11,heb ik eenmalig gefitnesst bij Fitness4me. Na het fitnessen vroeg de man achter de balie of ik een abonnement wilde, ik antwoordde dat ik het nog niet zeker wist.
Hij antwoordde terug dat het niks uitmaakte en dat ik de papieren alvast kon invullen, behalve mijn bankrekening nummer. Als ik zeker wist dat ik een abonnement zal nemen, kon ik dat de volgende keer invullen om ingeschreven te worden. Ik heb gedaan wat hij zei, alle papieren ingevuld, behalve mijn bankrekeningnummer.

Ik ben nooit terug geweest naar Fitness4me, heb nooit een pasje gehad, nooit bevestiging gehad of ik nou wel of niet ben ingeschreven en ook geen telefoontje erover.

Nou heb ik gisteren een brief gekregen van Fitness4me, met een rekening van 242 euro die ik in 7 dagen moet betalen! Absurd, want die man had mij beloofd dat hij me niet in zou schrijven als ik niet meer terug zou komen!
Ik ben ook gelijk weer naar de fitnesscentrum geweest om mijn verhaal te vertellen en of de inschrijving ongedaan kon worden.
De vrouw zei dat ze niets voor mij kon betekenen er hier een aantekening van zal maken.

Ik voel me bedrogen. Het is net alsof iemand een tv in m'n handen duwt en me vervolgens vraagt om er voor te betalen (bij wijze van spreken).

Wat kan ik hier nu aan doen? Heeft het zin om een bezwaarschrift te schrijven? Ik wil hier geen hele zaak van maken, maar ik wil absoluut niet voor iets gaan betalen voor iets wat ik niet wil!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het was niet echt slim om die papieren in te vullen... Als je alle documenten gaat invullen die handelaars je geven dan zal er wel eens een bedrieger bij zitten... Of dit bedrog is of niet... Ofwel heeft de man zich vergist, en is er een fout gebeurd, en dan zal hij zijn fout goedmaken, ofwel was het bedrog. In het tweede geval is er kans dat ze doen alsof ze van geen fout weten, en dat ze officiele documenten hebben die jij hebt ingevuld en ondertekend. Dan zal je een klacht moeten indienen.

Heb je je handtekening gezet? De handtekening lijkt me essentieel namelijk, zo ook de kleine lettertjes. Fitnesscentra voelen zich momenteel in het nauw gedreven. Zij hebben vele (!) slapende leden omdat het te veel werk was om op te zeggen. Maar vanaf nu (exacte datum weet ik niet, zal wel 01 jan. 2012 zijn, vermoed ik) kan men per maand opzeggen. Oftewel: ná een jaarabonnement, is er per maand op te zeggen. Maar vanaf het nieuwe jaar raken ze hun slapende leden eerder kwijt. Hierdoor gaan beroerde sportscholen rare kapriolen uithalen. Trap er niet in!! Nee hebben ze, ja willen ze krijgen. Heb je niks getekend? Dan kunnen ze hoog en laag springen, maar dan heb jij niet getekend. Zou een mooie boel worden anders! Stel dat ik hier iets met jouw naam en adres invul en je vervolgens de rekening stuur. Oftewel: teken NOOIT iets voordat je ALLE kleine lettertjes gespeld hebt. Niks getekend? Dan is dat dus een vuil zaakje. Wellicht bijna failliet en proberen ze op deze wijze snel nog wat geld te vangen van onnadenkende mensen. Trouwens integer van je dat je de plaatsnaam niet eens noemt zeg! Ik zou behalve naam, ook nog plaatsnaam, telefoonnummer en adres genoemd hebben als ik jou was. Toegevoegd na 13 minuten: Als je twijfelt of je getekend hebt, vraag het inschrijfpapier op. Dat moeten ze kunnen tonen. Kunnen ze het niet tonen? Dan kun jij volhouden dat je niet getekend hebt. Kunnen ze het tonen? Controleer dan of het werkelijk jouw handtekening is. Is het je handtekening? Tsja... dán staat de sportschool in z'n volste recht. Dan heeft ie je niet eens bedrogen ook, want dan hééft die gewoon je handtekening... In dát geval eerst maar eens tot 10.000 tellen en een heel net gesprek zien te gaan voeren met een of andere baas daar. Heb alleen niet te hoge verwachtingen dan, want ze stáán dan (hoogstwaarschijnlijk) in hun recht. De achterkant van dat invulformulier staat boordevol kleine lettertjes... áls ze je dan iets kwijtschelden, dan is het een grote gunst en geen enkel recht.

Als je geen handtekening hebt gezet is er zowiezo niks aan de hand. Heb je die wel gezet, dan zou je in een netjes geformuleerde brief je ongenoegen kunnen uiten over de gang van zaken en duidelijk maken dat je dit wel een goed onderwerp vindt voor Tros Radar. Als zij zich met dergelijke dubieuze praktijken bezig houden, is het enige wat je kunt doen (binnen de kaders van de wet) het dreigen met negatieve publiciteit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100