Wat kunnen de gevolgen zijn als je iemand een iPhone 'aanbiedt' , en diegene betaalt en jij dan de iPhone gewoon niet opstuurt?

Toegevoegd na 1 minuut:
EN DIEGENE WOONT IN AMERIKA!

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan kun je aangeklaagd worden wegens oplichterij.

Dan be je aan het oplichten , wettelijk verboden , dus gewoon betalen die handel

iphone zijn in de states goedkoper dan hier lijkt mij en dan zou hij ook nog eens de verzendkosten moeten betalen niemand die daar in trapt en aangifte is zo gedaan

Dat je al je eigenwaarde, niveau, betrouwbaarheid en vertrouwen kwijtraakt. Hiervoor zul je branden! Ook je karma zal negatief komen te staan en zal je uiteindelijk keihard terugpakken :) Vooral doen mensen oplichten. Triest ben je!

Het is illegaal en verboden. Als die persoon je aangeeft kun je grote problemen krijgen. PS. De vraagsteller heeft niet gezegd dat hij/zij zelf een iPhone aanbiedt. Geen VOOROORDELEN.

via ebay kun je volgens mij aangeven dat je niks hebt ontvangen en dan dient die gene die het verstuurd heeft aan te tonen dat hij het verstuurd heeft anders wordt het geld teruggestort.

Je gaat een overeenkomst aan, je ontvangt het geld, maar levert niet. Daar kan een reden voor zijn. Volgens de wet komt je dan niet na. In principe dien je de betaalde som in dat geval terug te geven. Als je dat niet doet, kan dat juridisch worden afgedwongen. Is er geen goede reden voor het feit dat je niet na komt, dan ben je iemand aan het oplichten. Daarvoor kan iemand je aanklagen en de straf wordt waarschijnlijk het terugbetalen van het geld plus een boete. In de praktijk gaat niemand op die afstand een gerechtelijke procedure beginnen voor zo'n bedrag en dus zal er wel geen haan naar kraaien.

Als jij bewijs hebt dat je die spullen bij die persoon hebt besteld en hebt betaald, dan kan je met die bewijzen aangifte doen. Houdt er wel rekening mee dat de politie je alleen maar zal vertellen hoe dom het is om zoiets via internet zomaar te vertrouwen. Garantie dat jij je geld terugkrijgt of dat ze deze aangifte naar Amerika sturen kunnen ze je niet geven helaas. Dit is gelukkig wel een les voor de volgende keer.

M.a.w :Jij hebt een iphone verkocht waarvoor je geld hebt ontvangen en deze vervolgens niet afstuurt. Dan zakt bij Ebay onder je naam de regel positieve beweringen en is de kans groot dat er nooit meer iemand wat van je koopt.Tevens moet je het geld terug betalen als dit via een bankoverschrijving (zoals Paypal o.i.d) is overgemaakt,of het ding alsnog opsturen. Toegevoegd na 7 minuten: En je wilt wel op internet staan maar toch niet op zo'n site zoals"Ik ben opgelicht genept genaaid" als oplichter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100