Wat moet je doen als je vader met levend aas vist?

Ik ben echt boos op hem dan hij dat doet en hij wil er niet mee stoppen. Het is ten strengste verboden. Hem aangeven bij de politie en hem een boete laten betalen gaat me nogal ver.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het klopt inderdaad dat dit niet meer mag. Maar het gebeurt nog wel vaak. De politie is belast met controle hierop, alleen zie je niet niet echt vaak langs vaarten en kanalen surveilleren. Als je wilt dat hij er mee stopt zijn er diverse manieren. Afhankelijk van de gekozen manier zal de relatie tussen jullie wellicht schade oplopen. Ga een gesprek aan met pa. Meld het bij de vissersbond. (die er niets mee zal doen) Geef hem aan bij de politie. (die er niets mee zal doen want ze kunnen alleen een boete opleggen als ze hem op heterdaad betrappen) Ga gewoon niet meer mee als hij gaat vissen.

Je kunt het melden bij de visvereninging van wie het viswater is waar hij vist. Vist hij op open water dat niet van een vereniging is dan blijft alleen de politie over.

Wijs hem op de wetgeving en jouw gevoelens over het gebruik van een levend visje. Daarbij kun je hem een paar alternatieven aanreiken: een dood visje, een levende lekkere vette worm, vliegen of maden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100