als je in je broek plast omdat je het niet meer in kan houden, heeft een agent dan het recht je te bekeuren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, je mag best in je broek plassen. Ik neem aan dat je bedoelt of dit wildplassen is of niet, maar dat is het niet. Wildplassen is wanneer jij een boom (of wat anders) op straat gaat gebruiken als toilet. In je broek plassen valt hier niet onder. Het is niet tegen de wet, maar wel behoorlijk gênant.

Nee hij mag je niet bekeuren anders zou het heel erg gemeen zijn he alle peuters een bekeuring geven. Toegevoegd na 25 seconden: niet dat alleen peuters in hun broek plassen hoor

Als je dat doet terwijl een agent jou berispt mag hij je verbaliseren. Hij kan dit dan zien als een belediging. Op elk ander moment is het niet bestrafbaar.

Ik denk dat dit niet mag. Want als een persoon een incontinentieprobleem heeft kan dit ook gebeuren. En dat kan het geval zijn bij jong en oud. Dit is dan een medisch probleem en is overmacht. Dus ik vind dit niet terrecht. En dan nog wat dacht bij een vrouw die het vruchtwater breekt. Daar kies je dan toch niet voor op dat moment. Talloze voorbeelden waarom dit niet terrecht zou zijn.

Het mag wel want je plast letterlijk in het openbaar maar ik zou als agent het niet gaan bekeuren want je hebt al een probleem. En als een agent met iemand praat trekt dat de aandacht en valt het meer op.

nee, als zou je het aankondingen en zelf beweren dat je het met voorbedachte rade doet. zou je hiervoor eerst een keuken van een restaurant in lopen b.v., of een kinderdagverblijf....en dan pas je broekspijpen van binnenuit water gegeven....tja....dan zou ik ook maar gelijk gaan zitten om te mensten, de agent schrijft alvast een wc papiertje voor je ;-)

Niemand heeft het recht je te bekeuren waneer je in je broek plast. Je broek is namenlijk jouw eigendom. Het is trouwens ook een beetje lastig te controleren. Maar wanneer je een rok draagt en je plast over een voorwerp wat niet van jou zelf is, mag een agent je echter wel bekeuren. Alleen neem ik aan dat agenten dat wel door de vingers zien. Als een agent niks nuttigers te doen heeft dan mensen onnodig nog meer voor gek te zetten, dan kunnen ze beter ander werk zoeken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100