Is sex voor geld in je eigen huis, een vorm van illegale prostitutie?

Stel: Je hebt sex en krijgt geld daarvoor, en het gebeurt in je eigen huis, mensen komen en gaan. Is dat illegaal? En waarom?

Toegevoegd na 4 dagen:
Bedankt voor de antwoorden allemaal! Het is duidelijk voor mij dat het er van af hangt of je de vergunning daarvan hebt. En anders is het dus illegaal.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is alleen illegaal als je je niet aan de daarvoor gestelde regels houdt. Zie http://rodedraad.nl/index.php?id=1474 (en dan met name het onderste hoofdstukje).

Ja, dat is illegaal want je hebt een vergunning nodig.

Ja het is illegaal. Eigenlijk ben je - naast dat je geen vergunning hebt - ook nog eens aan het zwartwerken. Ook het bestemmingsplan van het pand zal je arbeid niet zomaar toestaan.

Zonder vergunning is dit niet legaal en daarnaast moet je ook gewoon belasting betalen over het geld wat je verdiend hebt.

Dat is niet toegestaan, meestal vinden de woningbouw en gemeente dat niet goed, je heb geen vergunning je bent ook niet ingeschreven bij de kamer van koophandel enz enz, prostitutie is een bedrijftak op zich. en als je gepakt word, word je genaaid door de belastingdienst.

het is illegaal. zeker omdat het niet bij de belasting bekend is en je er dus geen inkomsten belasting overbetaald.

Het is illegaal, maar niet als dusdanig niet in het strafrecht opgenomen. Pooierschap is wel in het strafrecht opgenomen (en dus uiteraard ook illegaal). Als je je huis huurt, en de huisbaas is op de hoogte van je activiteit (ook al verdient ie er niks aan), is hij strafbaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100