Kan ik met 17 in Nederland al "alleen gaan wonen"?

Ik wil in Nederland gaan studeren volgend jaar. Maar volgend jaar ben ik nog geen 18 (de eerste 3 maand toch nog niet). Kunnen er problemen ontstaan als ik volgend jaar gewoon een studentenkamer huur, waarschijnlijk op de naam van mijn ouders.

Toegevoegd na 9 uur:
Ik ben wel Belg, dus ik ga in principe in het buitenland gaan wonen. En de huur wordt sowieso door mijn ouders betaald want ik heb eigenlijk gewoon geen inkomen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Officieel mag je nog geen handelingen verrichten op zakelijk gebied. Je kunt dus nog geen kamerhuren en contracten afsluiten met energieleveranciers en dergelijke. Dit houdt niet in dat jij niet zelfstandig mag wonen, als jou ouders vinden dat jij zelfstandig kunt wonen er geen wet of regelgeving die dat verbied. Dus heel veel plezier bij jou studie.

Je kan op je eigen naam een kamer huren, als de huur maar betaald wordt :)

Nee, geen probleem. Je kunt gewoon zelf een kamer huren. Er staat nergens dat je 18 jaar moet zijn voor het huren van een kamer.

Met 17 kun je gewoon een studentenkamer huren op je eigen naam in Nederland. Een kamerverhuurder interesseerd het over het algemeen vrij weinig of je nou net nog geen 18 bent. Als je maar een nette huurder bent , die op tijd betaald, en geen overlast veroorzaakt.

Inderdaad, je kunt gewoon op kamers gaan wonen. Wanneer de huur maar betaald wordt. Alleen weet ik dan niet hoe je het wilt gaan betalen? Wil je dat zelf doen of je ouders?

Je kunt met 17 jaar wel een kamer huren, de vraag is of een verhuurder wel met je in zee wil gaan. Als je geen of weinig inkomen hebt, kunnen je ouders evt. borg staan voor de huurbetaling. Uit je vraagt maak ik echter op dat je geen Nederlandse nationaliteit hebt. Laat je ouders dan de kamer huren voor hun zoon/dochter, zijnde een internationaal student.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100