Waarom grijpt de politie niet eerder in bij programma's als blik op de weg en wegmisbruikers?

Je ziet altijd dat wanneer de politie op een overtreding stuit of gevaarlijk rijgedrag ziet, dat ze er nog een aantal minuten achterna rijden en op zoek gaan naar meerdere overtredingen. Pas nadat ze een aantal overtredingen hebben vastgelegd, houden ze de persoon in kwestie aan om hem met zijn/haar fouten te confronteren en de boetes uit te schrijven.

Maar ik snap niet waarom ze soms zo lang wachten, het lijkt net alsof ze uit zijn op extra veel boetes en mooie filmpjes voor het tv programma, terwijl mij juist lijkt dat je gevaar moet voorkomen.

Als de politie op een vechtpartij op straat stuit grijpen ze altijd gelijk in, en gaan ze niet wachten tot er uiteindelijk iemand met een gebroken nekwervel op de grond ligt om dan pas een boete te kunnen uitschrijven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Natuurlijk is het beter voor de kijkcijfers zoals hierboven al wordt gezegd maar dat is zeker niet de reden. De agenten hebben vrij snel in de gaten dat ze met een verkeers hooligan te maken hebben. Ze moeten echter voldoende bewijs verzamelen, en dus meerdere overtredingen, om diegene hard genoeg aan te kunnen pakken. Als ze meteen bij de eerste overtreding de persoon staande houden kunnen ze niet veel meer doen dan een bekeuring uitschrijven. Als ze meerder overtredingen kunnen aantonen kunnen ze hardere maatregelen treffen zoals invorderen rijbewijs middels artikel 5 WVW (kapstokartikel). Hierdoor pakken ze de hooligan veel beter omdat hij/zij langere tijd zijn/haar rijbewijs kwijt is en het ook beter geregistreerd wordt. Hierdoor is, bij recidive, weer makkelijker zwaarder te straffen. Bij flink zware overtredingen of indien de gevaarsetting te erg wordt grijpen ze echt wel eerder in.

Ze moeten een traject meeting maken dus moeten ze de te hard rijdende persoon langer volgen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100